Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Tek Adamı Millet Seçiyor"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Tek adamı millet seçiyor" Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adıyaman'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiADIYAMAN - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'tek adam rejimi' ile ilgili eleştirilere "İyide tek adam oraya kendiliğinden mi gidiyor?

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Tek adamı millet seçiyor"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adıyaman'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

ADIYAMAN - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'tek adam rejimi' ile ilgili eleştirilere "İyide tek adam oraya kendiliğinden mi gidiyor? Tek adamı oraya millet seçiyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İnovasyon Merkezi'nin açılışının ardından Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek burada Milli Eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında sivil toplum kuruluşları, vakıf, dernek yöneticileri ve esnaf temsilcileri ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, burada referandum ile ilgili yaptığı açıklamada 'tek adam' eleştirilerine cevap verdi.

Bakan İsmet Yılmaz konuşmasında, "Tek söyledikleri şey 'tek adam' diyorlar. İyide tek adam oraya kendiliğinden mi gidiyor? Tek adamı oraya millet seçiyor, millet. Millet seçmese olmaz. O zaman niye tek adam diyorlar? Millete kusur bulamıyorlar da, yani millete 'hata yaptın' diyemiyorlar, milleti beğenmiyorlar. Millete kızamayan, millete 'hata yaptın', 'yanlış birisini seçtin' diyemeyenler 'tek adam' diyorlar. Millet kendisine zulmedeni seçer mi? Millet kendisine haksızlık yapanı seçer mi? Millet kendisine söz verip de sözünün arkasında durmayanı seçer mi? Şimdi en çok dedikleri, 'Tayyip Erdoğan tek adam' diyorlar. İyi de Tayyip Erdoğan'da güç yok ki. Tayyip Erdoğan yalnızdır. Ne zaman güçlü olur. Millet kendinin yanında durursa o zaman güçlü olur. Eğer millet Kılıçdaroğlu'nun yanında durursa Kılıçdaroğlu güçlüdür. Tayyip Erdoğan'ın yanında durursa Tayyip Erdoğan güçlüdür. Gücü veren millet, güç ne Kılıçdaroğlu'nda ne Tayyip Erdoğan'dadır. Bu millet kimin yanında duracağını bilir, 15 Temmuz'da bunu gösterdi" dedi.

Mevcut anayasayı eleştiren Bakan Yılmaz, "Normalde anayasalar millet tarafından yapılır ve kendi özgürlüklerinin esasını gösterir. Devlete de derki, 'benim bu özgürlüklerime dokunmayacaksın, senin çalışma alanın bu çerçeve içerisindedir' der. Bizde ise hiçbir zaman anayasalar millet tarafından yapılmamıştır. Ankara'nın çatık kaşlı, asık suratlı bürokratları tarafından yapıldığından ve millete de güvenmediklerinden devlet kurumlarının yanında, vatandaşın hak ve özgürlüklerini sınırlamak için yapılmıştır. Türkiye büyüsün, Türkiye güçlensin, kaynak israf etmesin, zaman israf etmesin, hükumeti millet kursun diyorsanız bu halk oylamasına 'evet' dememiz lazım" diye konuştu.

Toplantının açılışında konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, 16 nisan Referandumunun Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, sandıklardan güçlü bir 'evet' çıkmasını temenni ettiklerini söyledi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığına götürdükleri tüm taleplerin yerine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Adıyaman'ın sosyal ve kültürel yapısından bahsetti.

(AHM)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yılmaz Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title