Haberler

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na HDP'den çağrı: Uzlaşmaya varırsak, destekleriz

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurmasının ardından HDP Genel Başkanı Mithat Sancar'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu'nun adaylığının hayırlı olmasını dileyen Sancar, "Kendisini bizlerle görüşmeye bekliyoruz. Ortak adayla bizimle yapacağı açık, doğrudan görüşmeler sonucu bir ortak noktaya, uzlaşmaya varılırsa biz bu adayı destekleriz demiştik. Aksi takdirde seçenek bellidir, kendi adayımızı çıkarırız." dedi.

6 muhalefet partisinin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı, uzun ve gergin süren bir sürecin ardından Cumhurbaşkanı adaylarını belirledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı.

HDP'DEN ÇAĞRI GELDİ

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulmasının ardından Habertürk yayınına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının hayırlı olmasını dileyen Sancar, uzlaşmaya varılırsa adayı destekleyeceklerini belirtti.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI HAYIRLI OLSUN"

Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet eden Sancar, şunları söyledi: "Bu sürecin sonunda aday çıkarır mıyız, çıkarmaz mıyız tabii ki kurullarımız ve ittifak güçlerimizle yapacağımız görüşmelerde karara bağlanacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun diyeyim ve ekleyeyim, kendisini bizlerle görüşmeye bekliyoruz.

"KILIÇDAROĞLU'NU GÖRÜŞMEYE BEKLİYORUZ"

Bunu neden açık söylüyoruz. Zaten daha önce ilke ve yöntemi açıklamıştık. Eğer muhalefet ortak aday belirleyebilirse, o ortak adayla bizimle yapacağı açık, doğrudan görüşmeler sonucu bir ortak noktaya, uzlaşmaya varılırsa biz bu adayı destekleriz demiştik. Aksi takdirde seçenek bellidir, kendi adayımızı çıkarırız. Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Mithat Sancar Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Ysr Counstruction:

Kilicdaroglu nün yardımcısı olacak o 5 isme yazıklar olsun

98
73
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

asıl sana yazıklar olsun! Ülkeyi senin zihniyetin mahvetti be!

yanıt23
yanıt40
tamer topaloglu:

Zorla gelmek isteyen misafir gibisin

67
14
yanıtYanıtla
esrefpasali:

durumunuzdan memnunsaniz, iktidara, menun degilseniz muhalefete oy vereceksiniz, ucuncu secenek oy kullanmiyacak kadere boyun edeceksiniz, baska secenek yok, varsa yazin...

61
19
yanıtYanıtla
Turgay Söyler:

Haydi Bay kemal HDP seni çağırıyor pazarlık için Gel bakalım kemal diyorlar

56
15
yanıtYanıtla
nurettin kaya:

Sayın Recep Tayip Erdoğana hayırlı olsun tam isabet bi karar almışlar

50
21
yanıtYanıtla
Dursun ÖZÇATAL:

KÜRT HALKI OLARAK KENDİ HÜR İRADEMİZLE KİME OY VERECEĞİMİZİ BİZ KARAR VERİRİZ.

43
22
yanıtYanıtla
Burhan gınık:

Bide bu partinin millet ittifakiyla kapalı kapılar ardında konusacaklari şartları vatandaş bilse aceba millet ittifakı seçmeni oy verirmi

46
10
yanıtYanıtla
levent tugcu:

İstekleri belli çok da Süpriz bişey belşrtmezler

37
10
yanıtYanıtla
Mehmet Celik:

istediginiz her seyi alabilme sansiniz dogdu firsat bu firsat adamlar iktidar olabilmek icin herseyi kabul edicek durumdalar

26
8
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title