Haberler

MHP Zonguldak İl Divan Kurulu Toplantısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şevkatli, "Türk Milliyetçileri Alçakça Tezgahlanan Kirli Oyunların İçine Çekilmeye Çalışılmaktadır" Dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şevkatli, "Türk milliyetçileri alçakça tezgahlanan kirli oyunların içine çekilmeye çalışılmaktadır" dedi.

MHP Zonguldak İl Divan Kurulu toplantısı, Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesinde bulunan 100. Yıl Tatil Köyü'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şevkatli, AK Parti iktidarı ile birlikte bir günde milli gelirin 3 bin dolardan 10 bin dolar seviyesine çıkarıldığını, fakat bu artıştan vatandaşın olumlu etkilenmediğini savunarak, "Bunlar kendilerine geldiğinde 'maşallah', millete geldiği zaman 'inşallah' deyimiyle insanları kandırmaktadır" dedi.

Ülkücüleri ve milliyetçileri çekilmek istenen oyunlara gelmemeleri konusunda uyaran Şevkatli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türk milliyetçileri, alçakça tezgahlanan kirli oyunların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Tarihten ders çıkaran Türk milliyetçileri bu oyunu da bozmaktadır. Türk milliyetçileri, Türkiye üzerinde yapılan ihanet hesaplarının amaçlarına hizmet etmemek için sükunetlerini korumaya sonuna kadar devam edecektir. Siyasal uzlaşının anlamını bilmeyen herkesi kendilerine pervane ettiğinde uzlaştık diyenler, onların yardakçıları bilmelidirler ki, senaryolarını biliyoruz. Artık foyaları ortaya çıkmıştır. Türk milleti tarih boyunca bütün zorlukları aşmış, oyunların hepsini bozmuştur. Karşısına çıkan tüm güçlükleri tek vücut olarak, ortak çabalarla açma kudretini göstermiştir. Ümit ve temennimiz odur ki, bugünde vatan ve millet sevdalıları, devletimize, milletimize ruh veren ortak paydalarla bir araya geleceklerdir. Her şeye rağmen yaşanan siyasi, sosyal ve ekonomik sorun ile sıkıntılar bir vesileyle aşılacak, zaman içerisinde mutlaka geride kalacaktır. Bu kayıpların telafisi her zaman mümkündür." Aynı anda 15 ilde bu toplantıların yapıldığını ve 1 ay gibi kısa sürede genişletilmiş il divan toplantılarını tamamlayacaklarını anlatan Şevkatli, toplantıların amacını ise 'yerel seçimler öncesinde ülke genelindeki partililerin görüş ve dilekleri doğrultusunda izlenecek seçim stratejilerini belirlemek' olarak açıkladı.

MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan ise yaptığı konuşmada, ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da sosyal bunalımın arttığı, sosyal patlamanın eşiğine gelindiğini söyledi. Korkutan, "Yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesinde artık bu iktidarın alternatifi olduğu ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da ilan edilmelidir. Partimizin genel merkezinin talimatları doğrultusunda 22 Temmuz seçimlerinin ardından Çaycuma ilçesinde, Devrek ilçesinde ve il yönetiminde bir yenileme takviye çalışması yaptık. Bu çalışmalar bu hafta sonu itibariyle tamamlanmış olacaktır. Önümüzdeki günlerden itibaren 'MHP olarak mutlaka Zonguldak'ta bir alternatifiz, Türkiye'yi yönetmeye talip olduğumuz gibi Zonguldak'ı da yönetmeye talibiz' diyebilecek bir parti konumuna geleceğiz. Sıkıntılarını aşacak. Çözümleri mutlaka bulacaktır. Önümüzdeki dönem yerel seçimlerde, MHP olarak Zonguldak'a damgasını vuracak bir noktaya gelmiş olacağız. Bunun için bütün ülküdaşlarıma, tüm dava arkadaşlarımıza, bütün MHP'lilere sorumluluklar düşmektedir. İl ve ilçe yöneticileri olarak, sorumlulukları yerine getirme, tüm arkadaşlara ulaşma gayreti içerisinde olacağız. Samimiyetle çalışacağız. Gerisi de arkadaşlarımızın, milletimizin ve Allah'ın takdirine kalacaktır" diye konuştu.

Murat Şevkatli'nin yanı sıra İzmit Milletvekili Cemali Durmuş, Bursa Milletvekili Necati Özensoy, MHP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Cemal Akın ve MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan tarafından oluşturulan divan, toplantının basına kapalı olarak gerçekleştirilen ikinci bölümde partililerin sorunlarını dinleyerek, yerel seçimler öncesi görüş ve dileklerini aldı.

(SD-SD-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title