Haberler

MHP'li Vural'ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Gider ayak yüzde 50'yi zor tutuyorum diye milleti tahrik ediyor, bir Gezi Parkı bir yeşil alana sahip çıkmayı bir cami tartışmasına indirgiyor, bir alkol tartışmasını, din tartışmasın haline dönüştürüyor.bu"...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Gider ayak yüzde 50'yi zor tutuyorum diye milleti tahrik ediyor, bir Gezi Parkı bir yeşil alana sahip çıkmayı bir cami tartışmasına indirgiyor, bir alkol tartışmasını, din tartışmasın haline dönüştürüyor: bu zihniyet tükenmiştir. Başbakan Hürrem Sultan sendromu yaşamaktadır" dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı protestolarını değerlendirdi. "Esad'a talkımı verip salkımı yiyen Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Vural, Türkiye yangın yeri giden Başbakan Erdoğan'ın yurtdışı gezisine çıkmasını eleştirdi.

Gezi Parkı protestolarının arkasında derin AK Parti'nin olduğunu savunan Vural, demokratik tepkinin rayından çıktığını ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın söylemleri ile milleti tahrik etmeye devam ettiğini belirten Vural, "Gezi Parkı'ndaki olayları polisin üzerine atar. Bu kişi Brütüs sendromu ile herkesi satmaktadır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 'Yüzde 50'lilik kesimi evde tutuyorum' yönündeki açıklamalarını eleştiren Vural, "AK Parti'ye oy veren seçmenleri bu tip kutuplaştırıcı ve marjinalleştirici gelişmelerle kendisine oy vermelerine temin etmek için kirli ve pis bir oyun derin mahfillerde hazırlanmıştır. Kullanılan ifadeler ve sözlerle milleti aşağılayan ve tepeden bakan bir darbeci zihniyet iktidardır. Bugün mimletin iradesi ile iktidarı ile Erdoğan uygulamaları ve kutuplaştırıcı politika ve söylemleri ile milleti kendisinin boğan nefessiz bırakan Frankenştayn'a dönmüştür" diye konuştu.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Vural, şunları söyledi:

"28 Şubat ürünü olan Erdoğan kendi 28 Şubatlarını oluşturmaktadır. Bu bakımdan Erdoğan zihniyeti güç medeniyetinin temsilcisidir. Bu güç medeniyetinin bizi boğmasına çatıştırmasına, aramıza fitne sokmasına, kardeşliğimize darbe vurmasına izin vermeyelim. Bu uygulamaların, politikaların bedelinin hepimiz ödüyoruz. Bugün bu milletin manevi değerleri kimliği tartışılır hale gelmişse, bugün geldiğimiz bu noktada şucular sucular diye ayrılmaya başlamışsak, bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'ın her dediğini doğru gösteren ve pazarlayan zihniyetlerdir.

Bu zihniyete karşı gelin hep beraber demokrasinin gücünde birleşelim. Bugün bu tehlike güç hepimizin hayat alanına müdahale etmeye, hepimizi yönlendirmeye devam etmektedir. Onun için bu zihniyet ile mücadele etmek demokrasiye ve hukuk devletine büyük bir hizmet olacaktır. Gider ayak yüzde 50'yi zor tutuyorum diye milleti tahrik ediyor. Bir Gezi Parkı bir yeşil alana sahip çıkmayı bir cami tartışmasına indirgiyor, bir alkol tartışmasını, din tartışmasın haline dönüştürüyor bu zihniyet. Bu zihniyet tükenmiştir. Hürrem Sultan sendromu yaşamaktadır. Tükenmişliğin sendromundan başka bir anlam taşımıyor. İşte bu sendrom Başbakan'ın akıl almaz işlere yöneltmektedir. Dış politika da bitmiştir. İçeride PKK'ya teslim olmuştur. Demokratik tepkileri köşe yazarlarının en ufak eleştirisini bile hazmedemeyen bu zihniyeti daha ne kadar daha tahammül edeceksiniz? Başbakan maalesef söylemleri ile körükle gitmektedir."

Başbakan Erdoğan'ın içki içenlere yönelik sözlerini eleştiren Vural, İzmir'de rakı krallarının AK Parti'ye alındığını söyledi. Vural, Başbakan'ın bu sözleriyle halkı ayrıştırmak istediğini savundu.

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı projesine ilişkin bir söylediğinin diğerini tutmadığını söyleyen Vural, ipad'inden Erdoğan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklamaları dinletti. Vural, "Bu adamın ne dediğini anlayan varsa bana anlatsın. Ne istiyor? Sürekli olarak yalpalıyor. Zıp oraya zıp buraya. AVM var mı, Topçu Kışlası var mı? Bir var bir yok" dedi.

AK Partili İnebolu Gençlik Kolları Başkanı

Ferhat Küpoğlu'nun 'Anıtkabir'i de yıkacağız' twittere tepki gösteren Vural, "Haddini bileceksin. Cumhuriyeti yıkacaklar. Şu zihniyete bakın" dedi.

Başbakan Erdoğan'a seslenen Vural, "Sayın Başbakan, ey Recep Tayyip Erdoğan sözüne lafına dikkat et. Milleti hor gören, aşağılayan söylem ve uygulamalardan vazgeçin. Bu millet Türkiye Cumhuriyeti'nin 1. sınıf vatandaşıdır. Bu millet esini kulun değil, memurun değil. Firavun'u bir sinek alaşağı etmiştir, senide bu millet bir çınar gibi sandıkta alaşağı edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarını değerlendiren Vural,

bir post kavgasının başladığını göstergesi olduğunu söyledi. Vural, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Yaşananların yabancı basında Türk baharı olarak

nitelendirilmesine ilişkin soruya Vural, "Bugün bu süreç içerisinde bunu tür girişimleri Türk baharı adı altında yönlendirmek isteyenler muhtemel çözüm sürecinde verdikleri sözü yerine getirmesi için AKP'yi tehdit amacı ile kullanıyor olabilirler. Çok dikkatli olunmalıdır. Biz Türk milletini baharını sandıklarda olacağını düşünüyoruz. Şiddet sarmalı ile bu tip hareketleri marjinalleştirerek sandıktan uzaklaştırılması gibi bir oyuna düşmediğimizi ifade ediyorum. Bu milletin bölünmesine, adını silinmesine, millet egemenliğini parçalanmasına yönelik adımlar atıldığı zaman o zaman neyin ne olacağını görürler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Gezi Park'a ilişkin açıklamalarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine Vural,

Gül'ün yürütmeni başı olmasına rağmen bugüne kadar tavır koyamadığını, AK Parti'nin gönderdiği bütün yasaları noter gibi onayladığını savundu. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın aynı zihniyette olduğunu söyleyen Vural, "Yürütmenin başı olarak daha kararlı bir tavır içinde olmalıdır. İyi polis kötü polis anlamında toplumun yönlendirmek amacıyla mı söyleniyor bu söylemler, doğrusu bunu da şüpheyle karşılıyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Oktay Vural Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title