Haberler

MHP'li Vural'dan, MHP'nin PKK ile Görüştüğü İddiasına Sert Tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin da içinde bulunduğu koalisyon hükümeti döneminde de PKK ile görüşmeler yapıldığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'e tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin da içinde bulunduğu koalisyon hükümeti döneminde de PKK ile görüşmeler yapıldığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'e tepki gösterdi. Vural, "Başbakanın sözleriyle söylüyorum; bunu ispat etmeyen şerefsizdir, alçaktır" dedi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Vural, MİT Kanunu görüşmelerinde, devletin terör örgütü ile görüşmeyi ne zaman, hangi amaçla yaptığının 'yüreklice ve namusluca' açıklanmasını' istediklerini belirterek, "Hodri meydan dedi. Ama AKP'den bir kişi bile yüreklice kalkıp terörle mücadele konusunda devlete nasıl bir görev verildiğini

açıklayamadı. AKP devlete verdiği görevi açıklayamayacak kadar korkaktır" dedi.

PKK-KCK-BDP ile AKP'nin girdiği kirli ve his pazarlıkların ortaya çıktığını, bu çamurun MHP'ye de bulaştırılmak istendiğini savunan Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in BDP Grup başkanvekili Hasip Kaplan'ın sözlerine dayanarak,MHP'nin de PKK ile görüştüğü açıklamasına sert tepki gösterdi. Bu durumun AK Parti ve BDP arasında rol paylaşımı olduğunu savunan Vural, Çelik'i de 'Hedonist' olarak nitelendirdi. Çelik, "PKK'nın muhatap alınmasından, KCK'nın paralel devlet kurmasından zevk alıyor"

diye konuştu.

MHP'nin de içinde olduğu koalisyon hükümeti döneminde PKK ile görüşüldüğü iddiasına sert tepki gösteren Vural, "Dilim varmıyor ama iftira ve fitneleri kullanacak seviyeye gelinmişse bilin ki AKP suçüstü yakalanmıştır" dedi.

Vural, 'AKP'nin kılavuzları'na seslendiğini belirterek, "Başbakanın sözleriyle söylüyorum; 'Bunu ispat etmeyen şerefsizdir ve alçaktır" dedi.

AK PARTİ'Lİ BAHÇEKAPILI VE BDP'Lİ SAKIK ARASINDAKİ KONUŞMA

Öte yandan, Vural ile birlikte toplantıya katılan MHP Milletvekili Sadir Durmaz, MİT teklifinin

görüşüldüğü Genel Kurul toplantısında tutanaklara geçmeyen bir olaya şahit olduğunu belirterek, bu olayı AK Parti ve BDP arasındaki rol paylaşımını göstermek için açıklamak istediğini söyledi. Durmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın BDP Muş

Miletvekili Sırrı Sakık ile bir süre görüştüğünü, bu görüşmeden sonra da Bahçekapılı'nın Sakık'a 'Biz ne konuşmuştuk sizinle?' dediğini ve Sakık'ın ikinci konuşmasında MHP'nin de PKK ile görüştüğünü söylediğini anlattı.

Gazetecilerin soruları üzerine, Meclis Başkanlık Divanı'nın tutuklu milletvekillerinin maaşlarının ödenmesiyle ilgili kararını değerlendiren Vural, "Bizim milletvekilimiz Engin Alan Bey Meclis'ten alacağı paraların peşinde değil, egemenliğini kullanmak istiyor, 'Beni millet seçti ama milletin sesi olamıyorum' diyor. Mesele maaş meselesi değil. Son yasayı da

dikkate aldığımızda seçilmişlerin önünü açmak AKP'nin vicdan ve haysiyet borcu olmuştur. Onlar da hak ederek maaşını almak istiyor. Engin Alan da burada birileri gibi bir yerlerde yorum yaparak değil, demir parmaklık arkasında durarak değil burada çalışarak maaşını hak etmek istiyor" diye konuştu.

YEŞİL'İN YARGILANMAYACAĞI İDDİASI

Vural, MİT Kanununda yapılan değişikliği ile Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve bazı eski MİT'çilerin yakalama kararlarının düştüğü yönündeki haberlerle ilgili olarak da, "Artık kamu görevlilerinin bulaştığı her bir olayda Başbakanın izni alınması gerekli olacak. Bu da hukuk dışı eylemlerin sorgulanmasının önünü kesen ve kamu görevlilerini hukuk dışı eylemlere iten hukukun üstünlüğünü değil hükümetin üstünlüğünü öngören rejimin kurulması, suçu ve suçluyu himaye etmektir. Oysa kamu görevi dışında suç

işleyenlerin bu suçunu takip konusunda böyle bir zırh olmaması gerekiyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Oktay Vural Sırrı Sakık Ömer Çelik Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title