Haberler

MHP'li milletvekili Kaşlı'dan emeklilere öneri: Devletten beklemek yerine domates, su satmalı

Güncelleme:

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, katıldığı canlı yayında emeklilerle ilgili ek iş önerisinde bulundu. Kaşlı, "Sadece devletten beklemek yerine aile ekonomisine katkı sağlayacak bir şeyler bulmasını, uğraşmasını isteriz." dedi. Kaşlı, "Domates mi alır satarız, su mu alır satarız?" ifadeleriyle 10 bin lira ek gelir getirecek işler yapılmasını önerdi.

Mhp Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda emeklilerle ilgili kullandığı ifadelerle gündem oldu. Program sunucusunun Devlet Bahçeli'nin hükümete yaptığı seyyanen zam çağrısına karşın artışın gerçekleşmediğini hatırlatmasıyla açılan konuda Kaşlı, pazarda karşılaştığı bir emekliyle diyaloğunu paylaştı.

"BÜTÜN EMEKLİLER 10 BİN LİRA ALMIYOR"

Kaşlı, ekonomide yaşanan sıkıntıları bildiklerini, dünyadaki ekonomik krizin ve Kahramanmaraş depremlerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek "Hükümet 10 bin lira değil de 30 bin lira vermek ister. 10 bin lira emekli maaşının az olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"YILBAŞI GİBİ DÜZELECEK"

Türkiye'deki emekli sayısının fazla olduğunu söyleyen Kaşlı, "Bütün emekliler 10 bin lira almıyor. Yaşı genç emekliler de mevcut. Yılbaşı gibi düzeleceğine inanıyorum." dedi.

"DOMATES Mİ SATARIZ, SU MU?"

Karadeniz'de bulunan gazın ve Gabar'dan çıkarılan petrolün ekonomiye olumlu yansımalarının olacağını söyleyen Kaşlı, programda pazarda karşılaştığı bir vatandaşla sohbetini paylaştı. Emekli maaşına zam bekleyen vatandaşa ne yaptığını sormasına karşın bir şey yapmadığı yanıtı aldığını belirten Kaşlı, "Bizim de bir şey yapmamız lazım" diyerek ek iş önerisinde bulundu.

Kaşlı, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Domates mi alır satarız, su mu alır satarız? 10 bin lira ek gelir getirecek. Daha önce ben biliyorum, öğretmen, okul bittikten sonra simit satıyordu, su satıyordu. Çünkü o zamanlar 100 lira maaş, 50 lira kiraydı. O dönemleri de yaşadık 80'li yıllarda. Vatandaşımızdan da aile ekonomisine katkı sağlayacak bir şeyler bulmasını, uğraşmasını isteriz sadece devletten beklemek yerine, atalarımızın dedelerimizin yaptığı gibi."

Haberler.com / Salih Söğüt - Politika

Ramazan Kaşlı Milletvekili Aksaray MHP Yaşam Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (60)

Cengiz Genç:

Diyosunki halk hiç gün yüzü görmesin,ihtiyarlığında bile maraba gibi çalışsın ama biz hamuduyla götürmekten hiç vazgeçmeyelim yani he mi

528
8
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Bunu söylesin diye seçtik çünkü bu zatı.

yanıt172
yanıt0
sade vatandaş:

Allah ıslah etsin diyeceğim ama bunları hiç bir şey ıslah etmez onlar emeklilerin hepsini genç sıhhatli sanıyor çoğu ömrünün son yıllarında kalp şeker tansiyon gibi kronik hastalıklarla mücadele eden insanlar insan olsalar emeklilere bu lafları etmezlerdi

yanıt185
yanıt3
Hek Tor:

Özellikle milletvekilleri de dahil olmak üzere belediye başkan adaylarından başlamak özere yukarıya doğru TÜM SEÇİLECEK ADAYLARIN, seçimlerden önce uluslarası tarafsız bir enstitü tarafından ''ayküu/IQ'' testine tutulmaları ve sonuçlarının halka açıklanması gerekir... Hatta buna, atanacak olan bakan ve müsteşarlar bile dahil edilmeli.

yanıt41
yanıt0
Demir Acer:

Sen millete akil verecegine vekilliği birak limon simit sat, önce emekli ne demek onu bir öğren, bir tiyo emekli 40 yil calisir ve ömrünün geri kalanini dinlenerek gecirir,

405
6
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Bu laf Türkiye'yi ileriye değil geriye götürmek istediklerinin ispatıdır.

345
4
yanıtYanıtla
Y.B:

Neden zamanında çalışırken vergi verdi o zaman bu insanlar? Hala daha vermeye devam ediyor? Devlet domates soğan su sat diye akıl vermek için yoktur emeklisini bu işlere muhtaç bırakmamak için vardır. Kaç yaşında adamsınız şunu söylerken utanmadınız mı?

296
3
yanıtYanıtla
Aliihsan Duyar:

size bu önerileriniz için oy vermedik bu şekilde çözüm üreteceğinize o koltukları işgal etmeyin

246
3
yanıtYanıtla
Kadir Trhn:

Tuzun kuru eli ayağı tutmayan yaşlı emekliler ne yapsın hadi buna cevap ver ama kabahat sende değil seni vekil seçen kendi payıma biz aptal insanlarız dilerim bir kuruşa muhtaç ol bu mübarek günde Allah kabul etsin duamı

222
2
yanıtYanıtla
Ali Teke:

Dahiyane fikir valla tebrik ediyorum bütün alkışlar sana vekilim???????? 31 martta göreceksiniz domates salatalık satmayı Bizim millet iyi kabzımaldır malın iyisini bir bakışta anlar

190
0
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title