Haberler

MHP İzmir'de Sıralama Değişikliği

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2015 milletvekili genel seçimleri için İzmir’de sıralama değişikliği yaparak iki bölgeden 2. sırada seçilen milletvekilleri birer sıra geri kaydırıldı, 2. sıra milletvekili adaylığına 2 kadın aday geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2015 milletvekili genel seçimleri için İzmir'de sıralama değişikliği yaparak iki bölgeden 2. sırada seçilen milletvekilleri birer sıra geri kaydırıldı, 2. sıra milletvekili adaylığına 2 kadın aday geldi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Sıralama önemli değil, partimiz için İzmir'den katkı sağlayacağız" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimleri aday listesi belli oldu. İzmir'de iki önemli sıra değikliği dikkat çekti. Geçen 7 Haziran seçimlerinde, MHP İzmir'de 2 Bölge'den 2'şer milletvekili çıkararak toplam 4 milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım seçimlerine giderken MHP'nin açıklanan İzmir listesinde, 1. Bölge'den daha önceki seçimde 2. sıradan milletvekili olan Doktor Aslan Savaşan bu seçimlere bir sıra kaydırılarak 3. sıradan aday gösterildi. Öte yandan 7 Haziran'da 3. sıradan aday gösterilen Senem Kılıç da 2. sıradan aday gösterildi. Yine 2. Bölgeden 7 Haziran seçimlerinde 2. sıradan aday gösterilerek meclise giren Murat Koç ise 1 Kasım seçimleri için bir sıra geri kaydırılarak 3. sıradan aday gösterildi. Geçen seçimlerde Murat Koç'un ardından 3. sırada aday gösterilen Sueda Neslihan Çelik ise 1 Kasım seçimleri için bir sıra üste kaydırılarak 2. sıradan aday gösterildi. Öte yandan, seçim hükümeti kurulması aşamasından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bakanlık ile ilgili yapılan teklifi reddedip tepki olarak MHP Genel Başkan Yardımcılığında ayrılan Ahmet Kenan Tanrıkulu tekrar 2. Bölge'den 1. sıra aday olarak gösterildi, yine MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise 1. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. Listelerin açıklanmasından sonra ilk değerlendirmeyi yapan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin burada yapacağı çalışmalar önemli. Partimiz, 1'den 13'e kadar bütün milletvekilleriyle birlikte İzmir'de MHP'nin tek başına iktadara katkı sağlayacak başarıyı inşallah sağlayacağız. Sıralama önemli değil" dedi.

MHP İZMİR ADAYLARI

SIRA NO ADI VE SOYADI ÖĞRENİM DURUMU MESLEĞİ

1 OKTAY VURAL ÜNİVERSİTE HUKUKÇU / İKTİSATÇI

2 SENEM KILIÇ ÜNİVERSİTE YÖNETİCİ DANIŞMAN

3 ASLAN SAVAŞAN ÜNİVERSİTE TIP DOKTORU

4 SELAHATTİN ŞAHİN LİSE İŞ ADAMI

5 HALİT DALGIÇ ÜNİVERSİTE İNŞAAT MÜH.

6 NACİ DÜZ İLKOKUL TİCARET

7 FİKRİ ATILBAZ ÜNİVERSİTE EĞİTİM UZMANI

8 HÜSNÜ GÜRHAN SEÇKİNER LİSE TEKSTİLCİ

9 KUTLAY ÖNDER ÜNİVERSİTE EMEKLİ SUBAY

10 İSMAİL KURT LİSE SERBEST

11 NİMET UYGAR İLKOKUL GAZETE SAHİBİ

12 SUAT OĞUZ ÜNİVERSİTE İNŞAAT MÜH.

13 İSHAK GÜNDÜZ ÜNİVERSİTE ZİRAAT MÜH.

İLİ : İZMİR

SEÇİM ÇEVRESİ NO : 2

ÇIKARACAĞI MİLLETVEKİLİ SAYISI : 13

SIRA NO ADI VE SOYADI ÖĞRENİM DURUMU MESLEĞİ

1 AHMET KENAN TANRIKULU ÜNİVERSİTE İKTİSATÇI

2 SUEDA NESLİHAN ÇELİK ÜNİVERSİTE KAMUOYU ARAŞTIRMACISI

3 MURAT KOÇ LİSE BÜROKRAT

4 YALÇIN KOÇYİĞİT ÜNİVERSİTE TIP DOKTORU

5 HATİCE BÖLÜK ÜNİVERSİTE EĞİTİMCİ

6 AHMET FATİH OKUROĞLU ÜNİVERSİTE EMEKLİ ÖĞRETMEN

7 RECEP AKAN ÜNİVERSİTE İŞ ADAMI

8 TAŞKIN IŞIK LİSE TURİZMCİ

9 İSMAİL BALKAN ÜNİVERSİTE İNŞAAT MÜHENDİSİ

10 RAHİME DÖNMEZ ÜNİVERSİTE YÜKSEK ŞEHİR PLANCISI

11 SERDAR MERSİN ÜNİVERSİTE TURİZMCİ

12 SUAVİ TUNCAY ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÜYESİ

13 MUSTAFA ÇİNTAŞ ÜNİVERSİTE EMEKLİ ASTSUBAY - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Aslan Savaşan NECAT KARATAŞ İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title