Haberler

MHP İstanbul Milletvekili Yönter Açıklaması

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, metro açılmasıyla birlikte işi azalan Harem-Gebze minibüs hattı işleten esnafın sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, metro açılmasıyla birlikte işi azalan Harem- Gebze minibüs hattı işleten esnafın sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Yönter, Mecliste, Harem-Gebze hattında minibüs çalıştıran esnaflarla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Metronun açılmasıla birlikte Harem-Gebze minibüs esnafının işlerinin düştüğünü belirten Yönter, bir minibüse günde 4 defa sefer için sıra geldiğini ifade etti.

Hatta 376 araç bulunduğunu anlatan Yönter, "İstanbul'a metro açılmasına karşı değiliz ancak bunu yaparken minibüs esnafımız ne olacak?" diye sordu.

Minibüs işleten esnafın borç içerisinde olduğunu dile getiren Yönter, hattın taşıma kapasitesinin yüzde 70-80 düştüğüne dikkati çekti.

Çalışmayan bu hatlardaki bu minibüslerin taksiye dönüştürülmelerinin mümkün olduğunu, bu minibüslerden bazılarının dikey hatlara kaydırılabileceğini, yeni hatlar oluşturulabileceğini ifade eden Yönter, "Biz 16 Nisan'da evet diyoruz ancak minibüs esnafımızın sorunlarının çözümüne de evet diyoruz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "İstanbul kendini yönetmeli türünden ucube açıklamalar yapmak yerine minibüs esnafının sorunlarına kulak vermesi gerektiğini" belirten Yönter, metro açılması nedeniyle işi azalan Harem-Gebze hattı minibüs esnafının sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

İzzet Ulvi Yönter İstanbul Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title