Haberler

MHP İl İstişare Kurulu Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, "Türkiye'de Bir Orta Oyunu Oynanmaktadır. Bu Orta Oyununun Aktörleri Vardır, Senaristleri Vardır, Oyuncuları Vardır. Ama Aldatılan Milletin Kendisidir" Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, "Türkiye'de bir orta oyunu oynanmaktadır. Bu orta oyununun aktörleri vardır, senaristleri vardır, oyuncuları vardır. Ama aldatılan milletin kendisidir" dedi.

MHP Nevşehir İl İstişare Toplantısı, Nar beldesinde bulunan Peri Tower Otel'de yapıldı. Toplantıya MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez ile birlikte İl Başkanı Mehmet Varol, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ceviz, ilçe ve belde teşkilatı yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Varol, il yönetiminde parti genel merkezi tarafından gerçekleştirilen yeni atamaların ardından teşkilatlarda görevli yöneticilerin bilgilendirilmesi amacıyla böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Toplantı ile birlikte yerel seçimler öncesinde teşkilat yöneticilerinin görüşlerini dinleyeceklerini belirten Varol, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntılı durumu çok iyi gözlemleyen insanlar olarak bilgi ve bilime dayalı bir şekilde genel merkez yöneticilerimizin vereceği bilgiler ile birlikte sade bir düşünceyi sağlamak amacıyla bir araya geldik. Bu toplantının bir yapılış sebebi de kaynaşmayı sağlamak. Bilindiği üzere önümüzde ülkemiz ile ilgili, şehrimiz ile ilgili ağır bir durum söz konusu. İçeride ve dışarıda oynanan oyunlar ülkemizin karanlığa doğru gidişinin bir göstergesi. Bunu biz net bir şekilde algılıyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez ise Nevşehir ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk ekonomisinin tehlike sinyalleri vermesine karşın hükümetin pembe tablo çizmeye devam ettiğini savunan Didinmez, 2008 yılının Türkiye için zor geçeceğini kaydetti. Türkiye'de ekonomik sıkıntıların yanında suni gündemler ile bir çatışma ve kavga ortamının oluşturulduğunu ifade eden Didinmez, "Bugün şöyle geriye doğru bir baktığımızda 2008 yılı pek rahat geçeceğe benzememektedir. Dünyada birtakım ekonomik gelişmelerdeki eksi ve negatif seyir yavaş yavaş Türkiye'yi de etkisi altına alacak gibi gözüküyor. Buna rağmen, bu gelişmelere karşı tedbir alması gereken hükümet, bu tedbirleri almaktan itina ettiği gibi ülkemizdeki ekonomik hayatın gayet iyi, güzel gittiğini ve Türk ekonomisinin büyüdüğünü, insanlarımızın da refah seviyesinin yükseltildiğini ifade ederek yine bir pembe tablo çizmek suretiyle aslında yalanın üzerine inşa edilmiş politikalarını uygulamaya devam etmekte. Mart ayı başında Devlet İstatistik Enstitüsü rakamlarına göre kişi başına düşen milli gelir 5 Bin 150 dolar iken nisan ayının başında da 9 bin 333 dolara yükselmiş bulunmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde bir ay içerisinde fert başına düşen milli gelir iki katına yakın bir derecede artmamıştır. Tabii zaman zaman Maliye Bakanı'nın ve Ekonomi'den Sorumlu Bakan'ın ya da başka insanların aktardığı rakamlar 5 Bin 150 dolardan başlamış 6 bin, 7 bin, 8 bine yükselmiştir. En nihayetinde de Sayın Başbakan gururla 26. büyük ekonomi olarak devraldıkları Türk ekonomisinin şimdi 17. büyük ekonomi olduğunu ifade etmektedir. Tabii kağıt elinizde, kalem de elinizde olunca rakamlara istediği anlamı yükler, yeni yeni birtakım doneleri milletin gözüne gösterirsiniz. Onunla ilgili de beraber çıkar ortaklığı ya da siyasal manada bir birlikteliğe sahip olduğunuz, ülke sevdalısı, millet sevdalısı değil bağlı bulunduğu ideolojinin körü körüne sevdalısı medya mensupları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarından da gerekli desteği alırsanız bunları yapmak mümkün" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin özellikle Türk çiftçisinde ciddi sıkıntılar yarattığına dikkat çeken MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, bunun en iyi örneğinin de Nevşehir'de yaşandığını söyledi. Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezi olan Nevşehir'de çiftçilerin patates ekemez hale geldiklerini öne süren Didinmez, çiftçilerin büyük bir korku ve endişe içerisinde bulunduklarını ifade etti.

Gazete ve televizyonların yaşananları dile getirme gayreti içerisinde olan siyasi partilere kapatıldığını iddia eden Didinmez, buna rağmen MHP'nin millete olan sorumluluğunun bilincinde hareket etmeyi sürdüreceğini vurguladı. Didinmez, "Türkiye'de bir orta oyunu oynanmaktadır. Bu orta oyununun aktörleri vardır, senaristleri vardır, oyuncuları vardır. Ama aldatılan milletin kendisidir. Aldanmayan, aldanmayacak olan da milletin esaslarına değer veren, hükümlerine sıkıca bağlı olan, onunla yol arkadaşlığı ve kader birliği yapmış olan kadroların siyasi platformu, adresi olan Milliyetçi Hareket Partisi'dir. MHP var olduğu günden bugüne kadar ve önümüzdeki süreç içerisinde de milletimize karşı olan sorumluluğu çerçevesinde ikaz ve uyarı vazifesini yaparak siyasi faaliyetlerini sürdürme kararlılığındadır. MHP'nin siyasi faaliyetlerinde esas aldığı temel kriterleri mensup olduğumuz milletin huzuru, güveni, refah seviyesinin yükseltilmesi ve mutluluğudur" şeklinde konuştu.

MHP Nevşehir İl İstişare Kurulu Toplantısı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

(MÖZ-SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title