Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel: - "İnşallah, eski Türkiye'nin içinde yaşamaktan memnun olan bütün Türk milliyetçileri, hepimiz işte, dilde, fikirde birlik oluruz, birbirimizi daha iyi anlarız" MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "İnşallah, eski Türkiye'nin içinde yaşamaktan memnun olan bütün Türk milliyetçileri, hepimiz işte, dilde, fikirde birlik oluruz, birbirimizi daha iyi anlarız" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel: - "İnşallah, eski Türkiye'nin içinde yaşamaktan memnun olan bütün Türk milliyetçileri, hepimiz işte, dilde, fikirde birlik oluruz, birbirimizi daha iyi anlarız" MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "İnşallah, eski Türkiye'nin içinde yaşamaktan memnun olan bütün Türk milliyetçileri, hepimiz işte, dilde, fikirde birlik oluruz, birbirimizi daha iyi anlarız" dedi.Demirel, Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği tarafından Taşbaşı Kültür Merkezi'nde, Türk dünyasının önde gelen düşünür ve reformistlerinden İsmail Gaspıralı'nın vefatının 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Gaspıralı'nın dünyanın birçok yerinde anıldığını söyledi.Bazı temennilerde bulunan Demirel, "İnşallah, eski Türkiye'nin içinde yaşamaktan memnun olan bütün Türk milliyetçileri, hepimiz işte, dilde, fikirde birlik oluruz, birbirimizi daha iyi anlarız. Her şeyden önemlisi, gönül dilimizle söylediklerimizi anlamaktır. 'İnsanlar, anıldıkları sürece yaşar' derler. Tekrar tekrar İsmail Gaspıralı'ya minnet duygularımı ifade ediyorum. Vefatından yıllar sonra onun fikirleri kapsamında bir araya geliyoruz" diye konuştu.Dernek Başkanı Evren Olcay ise Gaspıralı'nın sadece Kırım için değil, tüm Türk dünyası için önemli bir düşünür olduğunu anlattı.Gaspıralı'nın, Türk dünyasının ortak dili kullanması için önemli çalışmalar yaptığını belirten Olcay, "Birlik olmak için aynı dili konuşmaktan başka çaremiz olmadığını anlamak zorundayız" ifadesini kullandı. ....

Kaynak: AA / Politika

İsmail Gaspıralı Ruhsar Demirel Türkiye Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title