Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye'nin güvenlik gerekçesiyle yaptığı sınır ötesi harekatını sorgulayan ABD'nin, önce kendi sınırlarından binlerce kilometre uzaktaki varlığının hesabını vermesi gerektiğini belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye'nin güvenlik gerekçesiyle yaptığı sınır ötesi harekatını sorgulayan ABD'nin, önce kendi sınırlarından binlerce kilometre uzaktaki varlığının hesabını vermesi gerektiğini belirtti.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, içeride ve dışarıda terör örgütleri ve destekçilerine karşı büyük bir mücadele verildiğini, Türkiye'nin en büyük ihtiyacının milli birlik ve beraberlik ruhu olduğunu ifade ederek, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılan mitinge işaret etti.

Devleti örümcek ağı gibi kuşatan ihanet şebekelerinin ve bunları maşa olarak kullanan emperyalist güçlerin hesaplarının Türkiye için bugün artık bir beka meselesi olduğunu vurgulayan Çetin, Türkiye'nin bir başka devletin yardımı ya da müsaadesine muhtaç olmadan kendi varlığını devam ettirebilecek güce sahip olduğunun altını çizdi. Çetin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin güvenlik gerekçesiyle yaptığı sınır ötesi harekatını sorgulayan ABD, evvela kendi sınırlarından binlerce kilometre uzaktaki varlığının hesabını vermelidir. Hele de Irak merkezi hükümeti işgal altındaki şehirlerini temizleyerek kendilerini zilletten kurtardığı için Türkiye'ye teşekkür etmelidir.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'de yapacağı her türlü askeri operasyon, meşru ve yerindedir. Birtakım müptezeller, milli mücadelenin kazanılmasından duydukları acıyı kusmaya devam ederek 'keşke Yunan galip gelseydi' deseler de, devletimizin tapu senedi Lozan'ı tartışma konusu yapsalar da, Türk milleti tarihi hak ve kazanımlarından asla vazgeçmeyecektir."

Fırat Kalkanı Harekatı'na paralel, içerideki terör unsurları ve destekçilerinin de temizliğine hız verilmesi gerektiğini belirten Çetin, "15 Temmuz ve benzeri yeni tehditlerde zafiyet yaratacak unsurlara göz yummak, Türkiye'nin geleceği için büyük risk oluşturacaktır." ifadesini kullandı.

Başkanlık sistemi

MHP'nin parlamenter sistemin ciddi bir reforma tabi tutularak devam ettirilmesinden yana olduğunu vurgulayan Çetin, "Ancak Cumhurbaşkanının yönlendirmesiyle AKP tercihini başkanlıktan yana kullanmak istiyorsa, bunu Meclis'in ve milletimizin iradesiyle yapmalıdır. Her gün anayasanın çiğnenmesine son verilmesi talebini ortaya koyan MHP'nin gerekçeleri anlaşılmayacak türden değildir." değerlendirmesinde bulundu. Şefkat Çetin, şunları kaydetti:

"Buna karşın Sayın Liderimizin gayet açık ve net önerilerinden Anamuhalefet partisinin rahatsız olması anlaşılır gibi değildir. CHP, Cumhurbaşkanının anayasayı çiğneyerek fiilen başkanlık yapmasından rahatsız olacağına, bu duruma son verilmesini isteyen MHP'ye saldırmaktadır. MHP soruna işaret ederek çözüm yeri olarak Meclis'i göstermekte, CHP bundan korkmaktadır. Anlaşılan odur ki CHP fiili başkanlığı çoktan kabullenmiştir ve kaldırılmasını istememektedir."

Kaynak: AA / Politika

Şefkat Çetin Türkiye Irak Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title