Haberler

MHP De Dörtyol'a Gidecek!

Güncelleme:

MHP İnegöl ve Dörtyol'a Heyet Çıkarıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İnegöl ve Dörtyol'da yaşananları yerinde incelemek, ve olayların perde arkasındaki sorumluların ortaya çıkmasını sağlamak ve bir rapor hazırlamak üzere iki heyetin görevlendirildiğini bildirdi.

Bahçeli, İnegöl ve Dörtyol'da meydana gelen olaylara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bursa İnegöl ve Hatay Dörtyol ilçelerinde yaşanan toplumsal gerginlikler, hız kazanan etnik tahriklerin ve AKP hükümetinin bölücülüğün amaçlarına hizmet edecek PKK açılımının toplumsal bünyemizde yaptığı tahribatının vahim boyutlarını ortaya koymuştur" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu durum karşısında "dürüst ve namuslu bir vicdan muhasebesi yapmasının ve etnik bölücülüğe cüret kazandıran sakat siyaset ve açılımlardan vazgeçmesinin kendisi bakımından siyasi ve ahlaki bir zorunluluk" haline geldiğini ifade eden Bahçeli,

"Başbakan, Milliyetçi Hareket Partisi'ni haksız yere suçlayarak ve hedef saptırarak kendisini temize çıkaramayacağını artık anlamalıdır.

Türk milletinin birliği ve kardeşliğinin teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi bütün tuzaklara, tezgahlara ve tahriklere rağmen sağduyunun rehberliğinden ayrılmayacaktır.

Türkiye'nin milli birliği, huzur ve güvenliği bizim için her düşüncenin üstündedir.

Bu konuda bugüne kadar izlediğimiz kararlı, basiretli ve sorumlu tutum bundan sonrada sürdürülecektir" dedi.

-OLAYLARI İNCELEMEK ÜZERE İKİ HEYET GÖREVLENDİRİLDİ-

Bahçeli, İnegöl ve Dörtyol'da yaşananları yerinde incelemek, devlet görevlilerinden bilgi almak, bu iki ilçede huzurun yeniden tesisi için temaslarda bulunmak ve olayların perde arkasındaki sorumlularını ortaya çıkararak yapılan "ahlak dışı iftiralara cevap niteliğinde bir rapor hazırlamak amacıyla" MHP milletvekillerinden oluşan iki heyet görevlendirildiğini bildirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili Recai Yıldırım başkanlığında Hatay milletvekili Turan Çirkin, Mersin milletvekili Behiç Çelik ve Gaziantep milletvekili Hasan Özdemir'den oluşan heyetin Hatay Dörtyol'a gideceğini kaydeden Bahçeli, Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman başkanlığında Kütahya milletvekili Alim Işık, Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut ve Eskişehir milletvekili Beytullah Asil'den oluşan heyetin de Bursa İnegöl'e gideceğini ifade etti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title