Haberler

MHP Cumhurbaşkanı Gül'ün Daha Aktif Rol Almasını İstiyor

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaşanan süreçte aktif rol almadığını belirterek, “Gerekli katkıyı sağlamadığını ve yeterince rol almadığını düşünüyorum.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaşanan süreçte aktif rol almadığını belirterek, "Gerekli katkıyı sağlamadığını ve yeterince rol almadığını düşünüyorum. Durumu idare eden bir Cumhurbaşkanı profili çiziyor, bunu doğru bulmuyoruz" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştiren MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, yargıda ve emniyette görülmemiş kıyımlar olduğunu söyleyerek, "Asrın yolsuzluğunun ve rüşvet skandalının örtbas edilmesi ve engellenmesi için yargıda, emniyette ve diğer kurumlarda cumhuriyet tarihinde görülmemiş kıyımlar yapılmaktadır. Bunu yapan hükümet paralel yapıdan bahsediyor, bir paralel devlet arıyorsanız PKK ve KCK'ya bakacaksınız" diye konuştu.

"Eğer abdestinizden şüpheniz yoksa Türk adaletine, Türk yargısına ve Türk polisine güvenmek zorundasınız Sayın Başbakan. Kendilerini korumak kollamak adına HSYK'da değişiklikler yapacaklar" diyen Yılmaz, hükümetin en başarılı alan olarak Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'nı gösterdiğini belirterek, İzmir'de yapılan operasyonlara dikkat çekti. Adapazar Karasu, Tekirdağ Muratlı, Kars-Tiflis, İzmir Kemalpaşa projelerinin ihalelerine ilişkin olarak Yılmaz, "Bu ihaleleri kimler almıştır, kimlerin yakınıdır? Bunların bir şekilde açıklanması gerekiyor. Bir komplo varsa MHP olarak biz milli devletin yanında olmaya devam edeceğiz. Ama siz önce yolsuzlukları, rüşvetleri, milyon dolarları açıklamak zorundasınız. Bu bir istiklal mücadelesi değil, bunun adı olsa olsa istikbal mücadelesidir" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı'nın bu süreçteki yerinin sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanı cumhurun başıdır. Bu süreçte aktif rol almadığını düşünüyorum. Daha aktif rol alması lazım. Bu ülkenin, devletin geleceği söz konusudur. Gerekli katkıyı sağlamadığını ve yeterince rol almadığını düşünüyorum. Durumu idare eden bir Cumhurbaşkanı profili çiziyor, bunu doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Seyfettin Yılmaz Abdullah Gül İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title