Haberler

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Açıklaması

"Yolsuzlukları 'cemaat, çete, inlerine gireceğiz, Haşhaşi, eciş, bücüş' gibi ifadelerle geçiştiremezsiniz"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "Yolsuzlukları 'cemaat, çete, inlerine gireceğiz, Haşhaşi, eciş, bücüş' gibi ifadelerle geçiştiremezsiniz" dedi.

Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geçen haftalarda, Genel Kurul'da bir soru üzerine Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, İstanbul'da bir maden ocağıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'n kendisini telefonla aramadığını söylediğini anımsattı.

Eroğlu'nun, "şu ana kadar Başbakan telefon edip şu kişiye şunu ver diye bir şey söylememiştir" ifadesini kullandığını belirten Yılmaz, ortaya çıkan telefon tapelerinin bu sözleri yalanladığını savunarak, Eroğlu'nu istifaya davet etti.

Yılmaz, "Daha önce ruhsat başvurusu iki kez reddedilen bu maden sahasına 2012'de izin veriliyor ve kurulan bir şirkete devrediliyor. Bu şirketin ortakları arasında Yasin El Kadı ile Başbakan'ın oğlu olduğu iddiaları var" dedi. Yılmaz, şunları söyledi:

"Bir açıklayın milli iradeye nereden saldırı var? Bunları ortaya koyun, milli devletin yanında dimdik durmaya hazırız ama bunları açıklamadan, yolsuzlukları 'cemaat, çete, inlerine gireceğiz, Haşhaşi, eciş, bücüş' gibi ifadelerle geçiştiremezsiniz. Hırsızlık, yolsuzluk yaptınız mı yapmadınız mı? Çocuklarınız, hükümet üyeleri, bakanlar rüşvet aldı mı almadı mı? Bırakın Haşhaşileri filan. Olayı paralel devlete, oraya, buraya getirmeyin."

HSYK düzenlemesini eleştiren Yılmaz, "Bunun, asrın yolsuzluğun üzerinin kapatılmasına yönelik bir düzenleme olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Seyfettin Yılmaz Veysel Eroğlu Enver Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title