Haberler

Mevsimlik Geçici Tarım İşçilerinin Sorunları

CHP, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının belirlenmesi ve kapsamlı yasal düzenleme yapılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının belirlenmesi ve kapsamlı yasal düzenleme oluşturulması için Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, Türkiye'de tarım alanında çalışan 6 milyon 15 bin kişinin yarısını mevsimlik gezici tarım işçilerinin oluşturduğu belirtildi.

Geçici bir iş olarak nitelendirilen, ancak toplumun önemli bir kesimi için asıl meslek haline gelen mevsimlik tarım işçiliğinin eğitim ve sağlık hizmetlerine ulaşamama, kötü koşullarda barınma, temiz içme suyuna erişememe, yetersiz beslenme, yüksek iş kazası riskiyle karşı karşıya olma, sosyal güvenceden yoksunluk, çalışma ilişkilerindeki düzensizlik ve denetimsizlik gibi nasırlaşmış sorunları bulunduğu ifade edildi.

Gerekçede, "Bu işçilerin hiçbir önlem alınmadan, tıka basa bindirildikleri araç kasalarında toplu şekilde can vermeleri, toplum vicdanını kanatmış ve hükümeti zorunlu olarak bir takım tedbirler almaya yöneltmiştir. Ancak tüm bu tedbirler daha çok kağıt üzerinde kalmış ve tarım işçilerinin sorunlarını etkin bir şekilde çözmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Önergede, Türkiye'yi yasa boğan facialarla ve toplu işçi ölümleriyle bir kez daha karşılaşmadan önce, mevsimlik gezici tarım işçilerinin sorunlarının araştırılması ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için Meclis Araştırması açılması istendi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Şeker Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title