Haberler

Meteorolojiden Kar Uyarısı!

Güncelleme:

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava, haftalar sonra kar yüklü bulutları da beraberinde getirdi.

Son değerlendirmelere göre ülke genelinde görülacek yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, kuzey ve kıyı Ege, batı Akdeniz kıyıları, batı Karadeniz ile Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Trakya, Marmara, kuzey Ege, batı Karadeniz ile Kahramanmaraş ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İZMİR KARA UYANDI

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İzmir, Manisa ve Uşak'ın bazı yollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. İzmir'de sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı, Manisa karayolu trafiğini aksattı. Bazı araçların yolda kalması üzerine Bornova Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, 57. Topçu Tugayı önünde denetim başlattı ve zincirsiz araçların Manisa yönüne geçişine izin vermedi.

UŞAK VE MANİSA'DA KAR YAĞIŞI

Uşak'ta saat 02.00 sıralarında başlayan kar yağışı, Uşak-Ankara karayolundaki araç trafiğini de olumsuz etkiledi. Dumlupınar rampası civarında çok sayıda araç kar ve buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Karayolları 25. Şube Şefliği ekipleri, Uşak'ta yol açma çalışmaları başlatırken Banaz ilçe girişinde trafik ekipleri, Ankara yönüne doğru giden zincirsiz araçları durdurdu.

Manisa Trafik Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre İzmir-İstanbul yolunun Sabuncubeli mevki ve Kırkağaç Gelenbe mevkinde de zincirsiz araç geçişine yolda kalma riski nedeniyle izin verilmedi. Manisa şehir merkezinde de kar kalınlığı 3 santime ulaştı.

SİVAS'TA 100 KİŞİ MAHSUR KALDI

Sivas'ta etkili olan kar ve tipi nedeniyle kapanan Kurtlapa beldesi yolunda ambulans, servis ve servis minibüsünün de bulunduğu 50 araçta bulunan sağlık personeli, öğrenciler ile basın mensuplarının bulunduğu yaklaşık 100 kişi mahsur kaldı. Ekiplerin yaklaşık 8 saat süren çalışmaları sonucunda mahsur kalanlar kurtarıldı.

BURSA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Bursa'da sabaha karşı Uludağ yolu ve şehrin üst kesimlerinde kar yağışı başladı. Araçların üzeri karla kaplanırken zeminde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Kar yağışının, şiddetini arttırarak sürmesi beklenirken İDO, 3 seferini iptal etti.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışı nedeniyle Bursa'da sabaha karşı Uludağ yolu ve şehrin üst bölgeleri olan Uludağ eteklerindeki Teleferik, Teferrüç, Akçağlayan ve Molla Fenari mahallelerinde kar yağışı nedeniyle araçların üzerleri karla kaplanıdı. Meteroloji Müdürlüğü, kar yağışının şiddetini artırarak devam edeceğini, zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmamasını istedi.

ANTALYA'DA DOLU SÜRPRİZİ

Antalya'da sabaha karşı başlayan sağanak yağış bazı mahallelerde doluya dönüştü. Kısa sürede yolu kaplayan dolu birikintileri bazı araçların güçlükle ilerlemesine neden oldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün dünkü buzlanma ve don uyarısının ardından kent merkezindeki sağanak yağış, ani sıcaklık düşüşü nedeniyle bu sabaha karşı bazı mahallelerde dolu olarak görüldü.15 dakika süren dolu yağışı ardından yol ve kaldırımlar beyaza büründü.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL

Zonguldak il merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. İlçelerde ise kar yağışının durumuna göre tatil kararını kaymakamlıkların vereceği belirtildi.

BURSA VE KÜTAHYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bursa'nın Harmancık ve Büyükorhan ile Kütahya'nın Simav ve Gediz ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Bursa'nın Harmancık ilçesinde ilköğretim okulları ve liseler, Büyükorhan'da ise ilköğretim okulları yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık kararıyla bugün tatil edildi. Kar yağışının, ilçe merkezlerinde 25 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulduğu bildirildi. Bu ilçelere bağlı birçok köy ile de ulaşımını sağlanamadığı belirtildi.

Kaynak: AA / Politika

Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title