Haberler

Mesut Yılmaz'dan CHP'li Kenan Bıyık'a Destek

Milletvekili Mesut Yılmaz'ın bu kez aday olmadığı milletvekili seçimlerinde, memleketi Rize'de CHP'nin 1'inci sıra adayı, eski Anavatan Parti'li Kenan Bıyık'ı desteklediği belirtildi.

Eski başbakanlardan, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın bu kez aday olmadığı milletvekili seçimlerinde, memleketi Rize'de CHP'nin 1'inci sıra adayı, eski Anavatan Parti'li Kenan Bıyık'ı desteklediği belirtildi. Bıyık, CHP'den teklif geldiğinde 27 yıl birlikte siyaset yaptığı Yılmaz ile görüştüğünü belirterek, "Bana, 'Her zaman senin yanında olurum' dedi. Etrafındaki insanları da bana destek verilmesi doğrultusunda yönlendiriyor" diye konuştu.

CHP Rize Milletvekili adayları Kenan Bıyık, Başar Cumhur ve Nesrin Sarı, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Uzun yıllar Anavatan Partisi'nde siyaset yapan, 2004 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmak için AK Parti'ye başvuran, CHP 1'inci sıra Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, "Sürekli sağ partilerde siyaset yaptınız. Şimdi CHP adayı oldunuz. Bu konudaki eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"CHP'den teklif geldiğinde 27 yıl birlikte siyaset yaptığım eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı aradım. Mesut Bey, dürüstlüğüyle, kişiliğiyle örnek aldığım bir insandır. Durumu konuştuk. 'Bana izin verir misiniz?' dedim. 'Her zaman senin yanında olurum' dedi. Bana destek verilmesi yönünde etrafındaki insanları da yönlendiriyor. Rize'de seçim AK Parti ve CHP arasında geçecektir. Ben dinimi değiştirmedim, partimi değiştirdim. Hayatımda iki partiye üye oldum; Anavatan Partisi ve CHP. AK Parti'de aday adayı oldum. Ancak kendi isteğimle partiye üye olmadım. Belki adaylığım nedeniyle üye yapmış olabilirler. Bu spekülasyonların ortadan kalkmasını istiyorum. 2007 yılından sonra AK Parti beklenen istikrarı sağlayamadı. Başarısız bir yönetim sergiledi. Bundan sonra ömrümün sonuna kadar CHP de siyaset yapacağım. "

4 PARTİDEN ADAY OLDU

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ve Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi mezunu olan Kenan Bıyık, sahibi olduğu dershane ile eğitim alanında hizmet veriyor. Bıyık'ın siyasi hayatı ise son seçime kadar sağ partiler içinde geçti. İlk kez 1994'te Anavatan Partisi'nden Rize Belediye Başkanlığı'na aday oldu, ardından Doğru Yol Partisi'ne geçerek milletvekilliği için adaylık yarışına girdi. 2005 yılında AK Parti'ye Rize Belediye Başkanlığı'na aday olmak için başvuran 12 isim arasında yer aldı. 2009'daki yerel seçimlerde MHP ile görüşmeleri sürerken Mesut Yılmaz'ın isteği doğrultusunda Anavatan Partisi'nden Rize Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Kenan Bıyık, 12 Haziran seçimleri öncesinde ise CHP'den Rize Milletvekili adayı olarak sol görüşlü siyasete adım attı. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title