Haberler

Merkez Sağda Yeni Dönem

Anavatan Partisi Kapanarak, Dün Yapılan Kongreyle DP ile Birleşti ve Merkez Sağda Yeni Bir Dönem Başladı.

26 yıl önce kurulan Anavatan Partisi kapanarak, dün yapılan kongreyle DP ile birleşti ve merkez sağda yeni bir dönem başladı.

KONGREDEN FOTOĞRAFLAR

DP VE ANAVATAN BİRLEŞTİ / WEB TV

DP adı altında yola devam edecek partinin Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, “Yapılmaz diyorlardı yaptık. İşte çözüm, işte parti” dedi. Anavatan Genel Başkanı Salih Uzun da Anavatan’ın tarih yaptığını söyledi. 

DEMOKRAT Parti (DP) ve Anavatan Partisi, 22 Temmuz genel seçimleri öncesinde başaramadıkları birleşmeyi dün gerçekleştirdiler. 26 yıl önce kurulan Anavatan Partisi kendisini kapatarak tarihe karışırken, merkez sağda yeni bir dönem başladı. Bir düğün havasında geçen kongrede konuşan ve Demokrat Parti çatısı altında yola devam edecek partinin Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, “Yapılmaz diyorlardı yaptık. İşte çözüm, işte parti” dedi.

Anavatan ve DP, dün Atatürk Spor Salonu’nda eşzamanlı yapılan iki kongreyle birleşti. Kongrede, 26 yıllık siyasi hayatına son vermenin duygusallığını yaşayan Anavatan’lılar “kız tarafını”, çatı partisi olan DP’liler ise “erkek tarafı”nı temsil etti. Partilerin marşlarının yanı sıra “Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı” gibi pop şarkılarının çalındığı kongre, iki partinin siyasi geçmişini anlatan kısa bir belgesel gösterimiyle başladı. Sinevizyon gösterisinde en çok alkışı alanlardan biri eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in fotoğrafı oldu. Kongrede olan eski Başbakan Mesut Yılmaz Süleyman Demirel’in “vekaletinin kendisinde olduğunu” söyledi.

Tarih yapacağız

Kongrede ilk konuşmayı yapan Anavatan Genel Başkanı Salih Uzun, geçmişte her iki partinin de hatalar yaptığını, özeleştiride yaptığı belirterek, “Bugün, Türkiye siyaseti açısından tarihi bir gündür. Merkez sağın iki önemli partisi olarak özeleştirimizi yapmamız lazımdı, bizde onu yaptık” dedi. Uzun, “Yarın birileri çıkıp Anavatan tarih oldu diyecek. Özal tarih oldu diyecek. Hayır, Anavatan tarih olmuyor, tarih yapmaya adaydır” diye konuştu.

Hani olmazdı

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ise hedeflerinin iktidar olduğunu belirterek, “Olmaz diyorlardı oldu işte Demokrat Parti” dedi. Cindoruk, hükümeti de şöyle eleştirdi: “Açılım dediler dağdan gelen gerilla müfrezesine yenik düştüler. Yeni bir Anayasa ile bir hukuk devleti kurulsaydı bunlar çözülürdü. Türkiye’de Başbakanlık rejimi var. Bu sisteme bir an önce son verilmelidir. Türkiye’de bir kitap yazmış Dışişleri Bakanı tek başına bu kitapla dış politikayı yürütüyor. Başbakan Türkiye’de basını hiçe sayarak kişisel bir biçimde ülkeyi idare ediyor. Pakistan’da yaptığı konuşmada ittifaklara özendiğini söylüyor. İttifaklara özeniyorsan sen demokrat değilsin. Çok istiyorsan git Pakistan’da başbakanlık yap. Silivri’de savcı, vergi hukuklarında yargıç haline gelmiştir Başbakan. Haberal’dan, Balbay’dan, Özkan’dan terörist yaratanlardan delillerini istiyorum. Demokrasi için bugün ıslak imza atıyoruz. Solcuları da sağcıları da merkeze çağırıyoruz. Burası şehir merkezi gibi herkesi kabul eder, tüm yollar buraya çıkar. Nasıl birleştiysek bu dediklerimizi de yapacağız.”

Büyükerşen sürprizi

KONGRENİN sürpriz ismi, partinin genel başkanlığı için adı geçen DSP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen oldu. Azerbaycan bayrakları da salonda yer aldı.

Düğün gibi kongre

DÜĞÜN havasında geçen kongrede her iki partinin üyeleri spor salonunu hınca hınç doldurdu. Cindoruk ve Uzun’un partilerinin amblemleriyle birlikte fotoğraflarının yer aldığı salona ayrıca Özal ve Demirel’in birlikte olduğu dev bir fotoğraf da asıldı. Ağırlıklı olarak pop şarkılarının çalındığı kongre salonunun en çok ilgi gören şarkısı Hepsi Grubu’nun söylediği “Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı” parçası oldu. Kongrede arama noktası oluşturulmadı.

DP Meclis’te

Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, dün birleşen DP’ye katıldı ve GİK’e seçildi. Yılmaz’ın katılmasıyla DP de Meclis’te 1 sandalyeyle temsil edilmeye başladı. Böylece Meclis’te temsil edilen parti sayısı 7’ye yükselirken bağımsız milletvekillerinin sayısı 9’a düştü. TBMM’deki sandalye dağılımı şöyle: AKP: 338, CHP: 97, MHP: 69, DTP: 21, DSP: 8, DP: 1, Türkiye Partisi: 1, Bağımsız: 9

DP’nin yeni GİK’i

100 kişiye çıkarılan DP GİK’teki ünlü isimlerin yeraldığı üye listesi şöyle:“Salih Uzun, Mesut Yılmaz, Nesrin Nas, Mehmet Ali Bayar, Celal Doğan, İbrahim Özsoy, Mustafa Uğur Ener, Yılmaz Karakoyunlu, Dursun Akdemir, Ahad Andican, Baki Mert, Talip Parlak, Cem Karakeçili, Barış Tarhan, Namık Akay, Cenk Tunçsiper, Ahmet Keskin, Ömer Ertaş, İbrahim Çelebi, Nejat Arseven, Sefer Ekşi, Beyhan Aslan, Ahmet Neidim, Muammer Usta, Yunus Yunusoğlu, Mahmut Ekşi, Adil Aygül, Sinan Uyanık, Salih Çelen, Bülent Biçer, Salih Sarı, Okan Akınç, Adnan Pekkan, Osman Kolsuz, Şakir Bilge, Necdet Basa, Hakan Çobanoğlu, Serkan Tatlıcı, Ahmet Yaprak, Aydın Sezer, Orhan Efe, Ramazan Özcan, Emin Levi, Ali Çakıroğlu, Mustafa Öge, Erkan Seçkin, Kadir Okur, Mehmet Bolat, Fuat Kara, Vahip Bingöl”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title