Haberler

Merkel Anıtkabir'de

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, yaklaşık 4 yıllık bir aradan sonra geldiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, yaklaşık 4 yıllık bir aradan sonra geldiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

Göç ve Uyum'dan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in eşlik ettiği Merkel, saat 12.30'da Esenboğa Havalimanı'na indi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara Valisi Kemal Önal ve Alman Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz tarafından karşılanan Merkel, ilk ziyaretini Anıtkabir'e yaptı.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Merkel, bıraktığı çelenk üzerindeki Alman Bayrağı'nın eğri durduğunu görünce, düzeltmesi dikkat çekti. Merkel, saygı duruşunun ardından Misakı Milli Kulesine geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Anıtkabir ziyaretinde, Merkel ve beraberindeki heyete Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış eşlik etti. Yerli ve yabancı basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği ziyaret sırasında Anıtkabir kısa süreli ziyaretçi girişine kapatıldı.

Ankara'da bugün yapacağı temaslarında Merkel'in, Türkiye'nin AB sürecinden çok Türk işçilerinin entegrasyonu, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, İran nükleer programı, Afganistan, Türk- Alman üniversitesi gibi konulara ağırlık vereceği belirtiliyor.

Merkel, Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelecek. Merkel, akşam saatlerinde Erdoğan tarafından verilecek yemeğe katıldıktan sonra İstanbul'a geçecek.

ümit KOZAN/ANKARA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title