Haberler

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den yeni yasama yılına ilişkin mesaj

Güncelleme:

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, yeni yasama yılının barışa, özgürlüğe, demokrasiye ve kardeşliğe hizmet etmesini diledi. Önder, ayrıca tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın görevine dönmesini diledi ve hayatını kaybeden Sanatçı Özkan Uğur'u anarak başsağlığı diledi.

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, "Yeni yasama yılının barışa, özgürlüğe, demokrasiye ve kardeşliğe hizmet etmesini diliyorum." dedi.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Önder başkanlığında toplandı.
Önder, yeni yasama yılının barışa, özgürlüğe, demokrasiye, kardeşliğe hizmet etmesini dilediğini, oturduğu makamı hiyerarşik yer olarak görmediğini, Meclis'i birlikte yöneteceklerini belirtti.
"Asıl olan ifade özgürlüğünün olabildiğince etkin kullanılması ve halkın düşüncelerinin kürsüde dile getirilmesidir." diyen Önder, "Bu görüşmelerin sağlıklı yürümesi için dayanacağımız iki temel kavram tahammül ve saygı kavramlarıdır. Parlamenter tarihimizde siyaseten iktidar olmakla siyaseten mahkum olmak arasında kıl payı fark var. Siyaseten hasım olanlar bir müddet sonra iktidarın siyasi ortağı ya da belirleyeni olabiliyor." ifadelerini kullandı.
Önder, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın da bir an önce görevine dönmesini dilediğini söyledi.
Atalay'ın görüşlerini Meclis'te dile getirmesinin sağlanmasının herkesin görevi olduğunu ifade eden Önder, "Seçilmiş siyasetçilere dönük hoyratlıklar hepimizin sorunu olmak durumunda. Bu uygulamalar son zamanlarda gözle görülür şekilde artıyor. Bunlar halkın iradesine yönelik saygısızlıktır. Bu konuda duyarlı olmalıyız." diye konuştu.
Önder, hayatını kaybeden Sanatçı Özkan Uğur'u da rahmetle anarak sevenlerine başsağlığı diledi.
Önder, daha sonra üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.
MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun "Geleneksel Kırkpınar yağlı güreşleri", Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz "Muş'un sorunları", AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük ise "Srebrenitsa soykırımına" ilişkin gündem dışı konuştu.????

Kaynak: AA / Politika

Sırrı Süreyya Önder Milletvekili Özkan Uğur Hatay Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title