Haberler

MEB binasına alınmayan Kılıçdaroğlu'na AK Parti kanadından ilk tepki: Sokakları dar ederiz

Güncelleme:

KPSS'den yüksek puan almalarına rağmen mülakatlarda aldıkları düşük puan nedeniyle atanamayan öğretmenlerin sorununu konuşmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, randevu alamadığı için içeri giremedi. Bu gelişmeden sonra Kılıçdaroğlu'na, AK Parti kanadından ilk tepkiyi Şamil Tayyar göstererek, "Niyet 'sivil itaatsizlik' oluşturup sokakları hareketlendirmekse meşruiyet zeminini kaybedersiniz. Sandık dışı her çabanızın karşısında durur, sokakları dar ederiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin genel merkezinde, KPSS'den yüksek puan almalarına rağmen mülakatlarda aldıkları düşük puan nedeniyle atanamayan öğretmenlerle bir araya gelmişti. Mülakat yüzünden atanamayan öğretmenlere destek veren Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, bugün Milli Eğitim Bakanlığı'na gideceğini duyurmuştu.

ZİNCİRLİ KAPIYLA KARŞILAŞTI

Bugün tam da söylediği saatte bakanlığın önünden hazır bulunan Kılıçdaroğlu, zincirli kapıyla karşılaştı. İçeriye alınmayan Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa, bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa, bu gasp edilme sarayın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en öncelikli görevimdir. Adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. KPSS'de 80 puan alan, 90 puan alan, 95 puan alan evlatlarımızın sözlü mülakatlarda elendiğini gördük. Onlarla konuştuk. Yazıktır, günahtır. Bu ülkeye, bu memlekete yazıktır, günahtır." diye konuştu.

MEB binasına alınmayan Kılıçdaroğlu'na AK Parti kanadından ilk tepki: Sahiden suyu çıktı

"SAHİDEN SUYU ÇIKTI"

Bu gelişmeden sonra Kılıçdaroğlu'na AK Parti kanadından ilk tepkiyi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar gösterdi. Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözlerle yüklenen Şamil Tayyar, "Hadi Merkez Bankası, TÜİK anladık, şov yaptık, konuştuk, güldük, geçtik. Şimdi MEB. Sahiden suyu çıktı. Niyet 'sivil itaatsizlik' oluşturup sokakları hareketlendirmekse meşruiyet zeminini kaybedersiniz. Sandık dışı her çabanızın karşısında durur, sokakları dar ederiz." ifadelerini kullandı.

MEB binasına alınmayan Kılıçdaroğlu'na AK Parti kanadından ilk tepki: Sahiden suyu çıktı

MEB binasına alınmayan Kılıçdaroğlu'na AK Parti kanadından ilk tepki: Sokakları dar ederizŞamil Tayyar

Kaynak: Haberler.com / Politika

milli eğitim bakanlığı Kemal Kılıçdaroğlu Şamil Tayyar Haberler

500

Yorumlar (6)

Mazmahor:

Türk devletine hükümetine karşı sokaklara çıkmak kimsenin haddine değil.Fakat hükümette burda bir şaibe adam kayırmacılık varsa araştırmalı,şikayetler dikkate alınmalı hakkı gaspedilen kişiler varsa mağduriyeti giderilmelidir.Devlet adil ve tarafsız olmalıdır ki kimseye suistimal edecek alan kalmasın.

227
17
yanıtYanıtla
Kemal Y:

Adam kayırma işi sadece bir iddia.. Devlet bu işi zaten kendisi yapar. Sen buna inanmaz isen seçimde hakkını kullanır oyunu atarsın. Ama hükümet veya devlet her önüne gelene açıklama yapmaz. Her önüne gelen de devletin şeffaflık ilkesi var diye her yere kafasına göre giremez. Devlet devletin menfaatleri doğrultusunda tarafsız değildir ve olamaz. Vatandaşın adi suçlarla ilgili yargılanması hususunda tarafsız ve adil olur. Çünkü toplum veya milletin hakkı, menfaati vatandaştan üstündür.

yanıt1
yanıt0
OKUR:

yazılı sınavdan yüksek puan alıpta sözlü mülakattan düşük puan alamaz diye bir kanunmu varda derebeyi gibi kurum basmaya gidiliyor

2
26
yanıtYanıtla
Önce vatan...:

Bu nasıl lahana nasıl turşu. Bu adam durmadan ortalığı karıştırıyor. Alıştın sokağa çıkmayı lakin tutmaz 23 bekliyeceksin Ya sabır ya sabır.

1
13
yanıtYanıtla
Fear of Reality:

Devlet demeyelim lütfen, devletin temeli adalettir.Adaletin olmadığı yerde ne devlet ne de din veya sosyal birliktelik olur.o zaman bütün peygamberler asi ve vandalmı?Ama hükümetler kendilerine olan şikayetleri devlete olan şikayet gibi algılatarak arkasına saklıyorlar.Şamil Tayyar bey 60 yaşında ama kendini 2000 yıllık Türk devletleri ile bir tutuyor.Halbuki bu halkın mülakatı sorununu iletmekle görevli iken o görevi ileteni suçlaması trajedi.koltuk sizden büyük değil Şamil bey

8
3
yanıtYanıtla
kagan soylu:

AKP Şamil Tayyar a kaldıysa baraja takılır Reis acelee eski AKP yi geriye getir Başbakan Abdullah Gül Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu Ekonomi bakanı Ali Babacan İçişleri bakanı devlet Bahçeli Bunlarla konuş biraraya getir Yüzde 70 iktidarsin

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title