Haberler

Manisa'nın yeni belediye başkanı Zeyrek: Cengiz Ergün belediye bütçesinden 610 milyon ödeme yapmaya çalıştı

Güncelleme:

31 Mart'taki seçim sonucunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek, eski başkan Cengiz Ergün'ün MASKİ'den 130 Milyon TL, Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ise 480 Milyon TL ödeme yapmaya çalıştığını söyledi. Zeyrek, belediye personelinin imzasını atmaması nedeniyle şaibeli işlemin yapılmadığını belirterek Ergün hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

31 Mart'taki seçim sonucunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek, eski başkan Cengiz Ergün'ün sabah saatlerinde belediyeye gelerek usulsüz bir işlem yapmaya çalıştığını açıkladı. Zeyrek konuyla ilgili suç duyurusunda bulunarak "Sizin cebinizden çıkan her bir kuruşa sahip çıkacağım demiştim. Gerekeni yapıyorum." ifadelerini kullandı.

MASKİ VE BELEDİYE BÜTÇESİNDEN 610 MİLYONLUK ÖDEME

Zeyrek, sosyal medya üzerinden yaptığı videolu paylaşımında eski Belediye Başkanı Ergün'ün usulsüz işleminin, belediye personelinin imza atmaması sonucu engellendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli hemşehrilerim, Avukatlarımla birlikte Manisa Büyükşehir Başsavcılığındayım. Bu yola çıktığımız ilk gün size bir söz vermiştim. Sizin cebinizden çıkan her bir kuruşa sahip çıkacağım demiştim. Gerekeni yapıyorum.

15 yıl boyunca belediyenin yolunu unutan Cengiz Ergün, sabah erken saatlerde belediyemize gelerek MASKİ'den 130 Milyon TL, Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ise 480 Milyon TL ödeme yapmaya çalıştı.

Yangından mal kaçırır gibi girişilen bu büyük ve şaibeli operasyonun altına hiçbir belediye çalışanı imzasını atmadı. İşlerinden olma pahasına bu usulsüzlüğe dur dediler.

İşte birlikte kurduğumuz Manisa İttifakı budur! Şimdiden halkımızın parasına nasıl sahip çıkıyorsak, 5 yıl boyunca da bizlere emanet edilen bu kaynağın hunharca hiç edilmesine asla müsade etmeyeceğiz."

Manisa'nın yeni belediye başkanı Zeyrek: Cengiz Ergün belediye bütçesinden 610 milyon ödeme yapmaya çalıştı

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Ferdi Zeyrek Ferdi Zeyrek Cengiz Ergün Manisa 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (15)

Semih Arslan:

Bu cengizide ülkücü sanırlar soya soya doyamadi hala bunların peşinden gidenler var açın şu gözünüzü

322
31
yanıtYanıtla
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Onların peşinden gidenler de onlar gibi olanlar zaten!..

yanıt136
yanıt22
Ali Çelik:

Valla helal olsun bu seçimde büyük umutlarla CHP li belediye başkanları tüm Türkiye'de büyük bir sınav verecek sanırım bu sınavı gecerlerse CHP bundan sonra ki secimlerde tarihe geçecek oy alır hadi belediye başkanları gösterin gücünüzü

258
64
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Kesinlikle katılıyorum ama şöyle bir gerçek var ki bir çoğu tepki oyları yüzünden kazandı. Herseyden önce bunu bilip, ona göre çalışmaları gerek. Önlerinde çok önemli bir 5 sene var, bunu güzel şekilde getirirlerse, CHP bundan sonra rahat 20 yıl bir çok yeri yönetir. Yaşayıp göreceğiz.

yanıt79
yanıt18
Ahmet :

Sana tek soru CHP'li belediye başkanları ekonomi iyi olsaydı veya akparti secmene para dagitsaydi bu seçimde yüzde yirmi alabilirmiydi. Ne dersin? Türkiye tarihinde hizmet sunamayan bir parti oyunu artiriyorsa bu onların başarısı değil devleti batırmak istemeyen hükümetin yol vermesidir

yanıt14
yanıt21
HainKOXPER :

akparti kesimi hakikaten milleti sömürme anlayışı ve yandaşçılık var bundan kurtulması gerekir belediyeler CHP yönetimi ile Ülke yönetimi AKP elinde olmalı tabi reis olduğu sürece

59
113
yanıtYanıtla
Hasan Has:

Nasıl bir cümle çalıştı diyor. Ödedimi ödemedimi?

30
41
yanıtYanıtla
Perwer:

Önemli olan teşebbüste bulunması. Ödedi veya ödemedi önemli değil.

yanıt109
yanıt16
Turan Şahin:

hasan has, ödemeye yeltenmiş,yani evraklar hazırlanmış,gerekli birimlerin imzalaması gerekiyor,fakat imza atmamışlar gibi bir durum,

yanıt111
yanıt6
Murat Efe:

Ferdi Zeyrek umarım dediğin gibi birisindir. İnanmak istiyorum zaman gösterecektir

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title