Haberler

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden kıyak ihale! İşi, en yüksek teklifi veren şirket aldı

Güncelleme:

Son dönemlerde ziyaret ettiği ve seçim için destek istediği vatandaşların tepkileriyle karşılaşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, parke taşı döşenmesi için rekor bir harcamaya imza attı. Belediyenin düzenlediği ihale 150 milyon TL'nin üzerinde bir anlaşma ile sonuçlandı. İhaleyi de en düşük teklifi veren şirket değil en yüksek teklifi veren şirket kazandı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala MHP'li Cengiz Ergün başkanlığındaki Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin parke taş döşeme için fahiş harcamaya imza attığı belirlendi. Belediyenin 29 Ocak'ta düzenlediği, "Manisa İli Muhtelif Cadde ve Sokaklarında Parke Yapım" ihalesi 150 milyon TL'nin üzerinde bir anlaşma ile sonuçlandı.

MALİYET 151 MİLYON TL OLARAK HESAPLANDI

Birgün gazetesinde yer alan habere göre; MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesinde yaklaşık maliyet, 151 milyon 655 bin TL olarak hesaplandı. İhale kayıtları, ihaleye verilen en düşük teklifin 113 milyon 924 bin TL, en yüksek teklifin ise 150 milyon 65 bin TL olduğunu ortaya koydu.

EN YÜKSEK TEKLİF KABUL EDİLDİ

İhalenin sözleşme bilgileri, ihalede en düşük teklif yerine en yüksek teklifin tercih edildiğini gösterdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İzton Yapı Anonim Şirketi arasında 13 Şubat'ta imzalanan sözleşmeye göre, 113,9 milyon TL'lik teklif yerine ihaledeki en yüksek teklif olan 150 milyon TL üzerinden anlaşma yapıldı.

REKLAM ANLAŞMASI DA TARTIŞMA YARATMIŞTI

Ergün'ün harcaması akıllara, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılında yaptığı reklam anlaşmasını getirdi. Buna göre, belediye iştiraki Spilaş isimli şirketin, belediyede basın danışmanı olarak çalışan Cihad Taysi'nin yönetiminde olduğu bir şirket ile reklam anlaşması imzaladığı tespit edilmişti. Belediye kasasından şirkete, anlaşma kapsamında her ay 47 bin 200 TL ödeme yapıldığı anlaşılmış ve yapılan bu usulsüz işlem, Sayıştay denetçilerinin yaptığı denetimler ile de açığa çıkarılmıştı.

GİTTİĞİ YERLERDE TEPKİYLE KARŞILAŞIYOR

Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına devam eden Başkan Ergün, saha çalışmalarında zaman zaman vatandaşların tepkisiyle karşılaşıyor. Önceki gün kentteki esnafları ziyaret eden Başkan Ergün'ü görünce bağırmaya başlayan vatandaş, "Çıkar için geliyor buraya. Turgutlu'yu, Manisa'yı soydunuz, parsel parsel sattınız. Beşinci katta geçen sene neler satıldı biliyoruz" dedi

"BENİ BÖYLE SEVME, KÖPEK DEĞİLİM"

Geçtiğimiz günlerde de seçim çalışmaları sırasında Başkan Ergün'ün tavırlarından rahatsız olan bir vatandaş, "Elini indir, beni böyle sevme! Ben köpek değilim" diyerek tepki göstermişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cengiz Ergün Manisa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500

Yorumlar (25)

Murat Ercan:

Mansur Yavaş ihale bedeli faz diye halkın parası boşa gitmesin diye ihale iptal etmiş sayın başkan sen en pahalı teklif verene ihale vermişsin 40 milyon fark var altın tozu mu katilmislar.parke taşıma. Birde artık şu kaldirim taşı döşeme işini birakin 150 milyona bir fabrika et kombine çiftliği kursaniz katma değere bütçeye halka faydaniz olur

260
26
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Mansur'u boş ver, Turgut Altınok gelince Ankara Belediye Başkanı görecek ..

yanıt47
yanıt242
Nuri Aga:

Kesin tanıdıktır

yanıt112
yanıt3
Nuri Aga:

Kesin oralar zaten parkelidir. Sök yenisini tak seçim geliyor.

210
6
yanıtYanıtla
Arte Nowy:

Evet ben manisalıyım hakkında çıkan butunnhaberler doğru.

yanıt121
yanıt5
Gokhan Ozkan:

Cengiz Ergün 3 dönemdir mhp'den belediye başkanı ve şu an 4. Dönem için MHP akp ortak adayı. Manisa'yi cok guzellestirdi. Akp gucluyken ve MHP ile rakipken bile akp adayları onu geçemedi. Hakkında nedense son günlerde baya olumsuz haber çıkıyor fakat yine çok rahat kazanır diye düşünüyorum. Manisa'nın tek olumsuz yanı merkezinin küçük ama sanayi kenti olmasından dolayı nüfusunun fazla olması ve her geçen gün daha da kalabaliklasmasi.

30
116
yanıtYanıtla
Arte Nowy:

Ooo yandaslari da goruyoruz. Alaybeyde hergün sularımız kesiliyor. Evet cok guzellestirdi tabi tabi. Uncubozköyünü güzelleştirdi. Kendi evleri degerlensin kendi mahallesi degerlensin diye meydan avm yi diktirdigini bilmeyen yok boş konuşma bence.

yanıt78
yanıt8
Emin Alıç:

Yiyor ama çalışıyor

yanıt29
yanıt14
Ali Bayat:

Ye babam ye ye ye!Bıktık şu parke döşemelerinden.

120
2
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Birde parke taşı fabrikası olup ücra yolları bile döşeyen başkanlar var mıdır sence?

yanıt41
yanıt0
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title