Haberler

Lütfü Savaş'a gece yarısı telefonu: Anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı, adaylığınız açıklanmayacak

Güncelleme:

CHP'nin Ankara'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında ismi okunmayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'a gece yarısı telefon açılarak "Bugün sizin adaylığınız açıklanmayacak. Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı" denildiği iddia ediliyor.

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'da istifa çağrıları yapılan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş konusunda CHP hayli kararsız kaldı. Protestoların ardından tekrar değerlendirme süreci başlatan CHP, dünkü aday tanıtım toplantısında Savaş'ın ismini okumadı.

"BUGÜN SİZİN ADAYLIĞINIZ AÇIKLANMAYACAK"

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek aday tanıtım toplantısından önce Ankara'da bulunan ve tanıtımın yapılacağı toplantı spor salonuna gitmek için hazırlık yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı telefonla arayarak "Bugün sizin adaylığınız açıklanmayacak. Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı. Genel Başkanımız sizinle konuşmak istiyor" dedi.

ÖZEL'İ ARADI ANCAK GÖRÜŞMESİ MÜMKÜN OLMADI

Saat 13.00 civarında Lütfü Savaş telefonla Genel Başkan Özgür Özel'i aradı ancak görüşmesi mümkün olmadı. Bu nedenle Savaş, salona gitmeme kararı aldı. Hatay ilçe ve belde belediye başkan adayları salonda yerlerini alırken Lütfü Savaş ise gelişmelerden dolayı son derece rahatsız ve gergin olduğu için salona gitmeme kararı aldı.

"BAŞKA SİYASİ PARTİLERDEN ADAYLIK TEKLİFİ GELEBİLİR"

Son dönemlerde aday yapılıp yapılmayacağını konusunda tartışma odağı haline gelen Lütfü Savaş'a başka siyasi partilerden de adaylık teklifinin gelebileceği yakın çevresi tarafından belirtildi. Bir kaynak da "aday listelerinin YSK'ya verileceği saate kadar Savaş'ın durumunun belirsizliğini koruyup, başka partiden adaylık için başvuruya zaman bırakmamak için bir taktik olarak uygulanacağı" yorumunu yaptı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Lütfü Savaş Ankara Hatay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Şerif Ali:

Lütfi SAVAŞI ne çok seven bir medyamız ve AKP li varmış. Tüm kalemi satılık medyada dün bu haberle çalkalanıyordu. Arkadaş Hatay halkı istemedi, CHP de kulağını tıkmadı bu kadar basit. Bunun üzerine neyin algısı peşinde. Türkiye'nin bu kadar ekonomi, adalet, insan hayatı sorunu varken saçma sapan şeylerin peşinden koşmanın ne gereği var. Bu kadar mı aciz oldunuz?

78
50
yanıtYanıtla
metehan kurdu:

bu ne koltuk sevdası arkadaş bir vazgeç artık yıllardır bir hayrını görmedik müsade et de başkalarını deneyelim!

100
7
yanıtYanıtla
Ayhan:

CHP nin yöneticilerinden bir halt olmayacağının kanıtı hataydir . Bu adamın Hatay'da %100 oyu da olsa aday gösterilmemesi gerekiyor. Bir yerde bir yıkım varsa bunda herkesin payı vardır. Belediye başkanı ceza alacağı yerde ödüllendiriliyor ve tekrar aday gösteriliyor saçmalığa bak bunu aday gösterin ve izleyin bakalim ne oluyir

68
9
yanıtYanıtla
Oğuz Tüysüz:

Aslında doğru ve hayırlı olanı girmemesiydi neticede halk istemiyor ve depremden sonra elbette insanlar değişim istiyor. Ayrıca arkadaş ekonomi gibi daha ciddi problemler varken neden her gün halen siyaset ?

42
3
yanıtYanıtla
Ebu Huzeyfe:

Hataylı değilim ama biz bile bıktık bu adamdan ! Hangi parti olduğu önemli bile değil Hatay bir aday çıkartacak güçte bir şehir yeni bir yüz insanlara iyi gelecek umut olacak ! Parti önemli değil insanlara moral olsun Hatay yeterince acı çekti o insanların sesine kulak verin artık ! “ Hatay yalnız değildir , Hatay ı marası diğer depremi yaşayan iller bizim canımız ciğerimiz

34
1
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Türkiyeyi çok seviyorum. Zincir marketlerin önündeki çöp kutularında açılmamış yiyecekler buluyorum. Tüm siyaset insanlarına YOLA DEVAM derim. Çöp kutularını SONUNA KADAR güzel şeyler ile doldurun derim. Sevgiler Türkiyem. Öpmüşem Baboş.

10
12
yanıtYanıtla
apolat:

her haberin altında bu yorumu yapmışsın, çöpe gerek yok sen karınla kızınla gel biz sana destek oluruz zaten. Mülteciliğinde bir yaptırımı olmalı aslında bu ülkede ama malesef

yanıt3
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title