Haberler

Yarımada'da savaş çanları çalıyor! Kuzey Kore, 180 savaş uçağı ile Güney Kore'ye gözdağı verdi

Güncelleme:

Kore Yarımadası'ndaki tansiyon son günlerde hiç olmadığı kadar yüksek. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, 180 Kuzey Kore askeri uçağına ait radar izi tespit edildiğini ve yanıt olarak F-35A hayalet avcı uçakları da dahil olmak üzere 80 Güney Kore jetinin havalandığını duyurdu.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, sınır bölgesi yakınında Kuzey Kore'ye ait 180 savaş uçağının tespit edilmesinin ardından yanıt olarak 80 Güney Kore jetinin havalandığını açıkladı.

BU KEZ SAVAŞ UÇAKLARINI HAVALANDIRDILAR

Güney Kore'nin bölgede ABD ile ortaklaşa düzenlediği hava tatbikatına ardı ardına gerçekleştirdiği füze denemeleri ve topçu atışları ile karşılık veren Kuzey Kore, Washington-Seul ittifakına gözdağı vermek için bu kez savaş uçaklarını havalandırdı.

HAYALET AVCI UÇAKLARIYLA KARŞILIK VERİLDİ

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki askeri sınır çizgisinin kuzeyinde uçan 180 Kuzey Kore savaş uçağının tespit edildiği bildirildi. Kuzey Kore uçaklarının yerel saat ile 11.00-15.00 sıralarında batı ve doğu kıyılarının yanı sıra iç bölgelerde de uçtuğu kaydedilirken, Seul'un ise yanıt olarak F-35A hayalet avcı uçakları da dahil olmak üzere 80 jet havalandırdığı ifade edildi.

TATBİKATIN SÜRESİ 1 GÜN DAHA UZADI

Washington-Seul ittifakı son 5 yılın ilk büyük ölçekli ortak hava tatbikatına 31 Ekim'de başlamış, normal şartlarda bugün son bulması beklenen tatbikatta 2 ülkeden 240 savaş uçağının yer aldığı açıklanmıştı. İki ülkenin ortak hava operasyonlarının başarısını doğrulamayı hedefleyen tatbikat, Kuzey Kore'nin rekor sıklıktaki füze denemelerine tepki olarak 1 gün daha uzatılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Genelkurmay Başkanlığı Güney Kore Kuzey Kore Haberler

500

Yorumlar (6)

mehmet Yılmaz:

Bunlar kafaya koymuş bu yıl armagedonu baslaticaklar

98
5
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

reisin bu işede bir el atması gerekiyor dünyada tek bir lider olduğu için sorunları bir kişi çözüyor oda cumhurbaşkanımız tahıl örneği rusya ukraya savaşı örneği gibi

40
48
yanıtYanıtla
EkSeS:

Umit Cetin " gerekiyor" izin verdi ya, eli kulaginda, hemen gidip halleder. Ukrayna savasinda, Türkiyenin bulundugu pozisyonunu her taraf takdir ediyor. Kim Jong-un ile konuşsaydik, onu da ikna ederdi Cumhurbaşkanimiz .. ama gerek yok .. biraz da başkalari ugraşssin.

yanıt27
yanıt16
haksız mıyım:

hep koministler sorun çıkarıyor... ruslar, kuzey kore ...

21
25
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

bize f-16 vermede bile sorun çıkaran abd adamlara f-35 veriyor. :D

34
7
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Kendi sonlarını da hazırlarlar. Dünya eskisi gibi değil , hafatanlar basıyor hiç değil

25
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title