Haberler

Rusya ile Fransa arasında ipler gerildi! Kremlin'den çok sert açıklama

Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanması durumunda Avrupa'nın güvenilirliğinin sıfıra ineceğini söyleyerek, bunu engellemeye hazır olduklarını belirtmesi sonrası Kremlin'den sert bir yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Fransa'nın Ukrayna'daki çatışmaya dahil olduğunu ve bu durumda Paris'in Moskova'nın rakibi haline geldiğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmasını engellemeye hazır olduklarına ilişkin ifadelerine yönelik, "Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor" dedi.

"RUSYA KAZANIRSA AVRUPA'NIN GÜVENİRLİĞİ SIFIRA İNECEK"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız kanalına Ukrayna'daki savaşla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Macron, Fransa'nın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmasını engellemeye hazır olduğunu belirterek, müttefiklerine yardımları sınırlandırmama çağrısında bulundu. Avrupa'nın kırmızı çizgi çizmemesinin Kremlin'e zayıflık mesajı vereceğini söyleyen Macron, "Rusya kazanırsa Fransızların hayatı değişecek. Artık güvenliğimiz olmayacak. Fransızların ve Avrupa'nın güvenliği tehlikede. Rusya kazanırsa Avrupa'nın güvenilirliği sıfıra inecek" şeklinde konuştu.

"PARİS, MOSKOVA'NIN RAKİBİ HALİNE GELDİ"

Macron'a yanıt Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi. Fransa'nın bu çatışmaya katıldığını ve bu durumda Paris'in Moskova'nın rakibi haline geldiğini söyleyen Peskov, "Macron'un açıklamalarını okuduk. Gerçek şu ki, Rusya'nın Macron'un ifade ettiği gibi Fransa için bir rakip olduğu, Fransa'nın Ukrayna'daki savaşa sürüklenmiş olmasından anlaşılıyor" ifadelerini kullandı. Peskov, Fransa'nın dolaylı olarak savaşa dahil olduğunu ve Macron'un açıklamalarından da daha derin bir müdahaleye hazır olduklarının "sinyalini verdiğini" sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kremlin Ukrayna Moskova Fransa Rusya Paris Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

Beşiktaşlı Genç:

Türkiye kademeli bir şekilde NATO’dan ayrılmalı. İncirlik ve Kürecik Üslerini ABD’ye kapatmalıdır. TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE NATO TARZI TÜRK DEVLETLERİ ANTLAŞMA TEŞKİLATI KURULMALIDIR.

37
10
yanıtYanıtla
emin yıldız:

Fransa ateşle oynuyor farkında değil

35
1
yanıtYanıtla
Habib Yıldız:

Putin fransayıda kaşısın bence ?? kaşınanı kaşıyacaksın ?? Helal olsun Putin sana, ABD ye natoya karşı ülkeni milletini sonuna kadar koruyup kolluyorsun ??????????

31
0
yanıtYanıtla
Serkan Taşdemir:

Yav macron benim oglanin kafasini senden daha iyi calisiyor biz gecmisteki kukla başbakanlar gibi

16
0
yanıtYanıtla
Attila OĞUZLU:

Kendini önemsetmeye çalışan ancak her konuştuğu küreselci baronların cümleleri olup kendi ülkesinde kriz çıkartan bir muşamba. Avrupanın Rusya karşısında puan savaşına çıkıp kupayı Pekin-Londra ittifakına vermesi için Macron er-geç demeden ötecek bu çöplükte.

12
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title