Haberler

Kosova Başbakanı: İstifa Etmeye Niyetim Yok

Kosova Başbakanı: İstifa etmeye niyetim yok Kosova'nın başkenti Priştine'de muhalefetin düzenlediği protesto ve istifa çağrılarından bir kaç saat sonra, Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ortaklaşa basın toplantısı düzenledi.

Kosova Başbakanı: İstifa etmeye niyetim yok

Kosova'nın başkenti Priştine'de muhalefetin düzenlediği protesto ve istifa çağrılarından bir kaç saat sonra, Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında ilk konuşan Başbakan İsa Mustafa, protestonun sakin geçtiği için vatandaşlara teşekkür ederken istifa etmeyeceğini açıkladı. Kosova'nın tüm vatandaşlarını Kosova'nın bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla kutlayan Başbakan İsa Mustafa, bağımsız olmaktan daha kıymetli bir şey olmadığını belirtirken, bu sekiz yıl içerisinde çok şeylerin yapıldığını ifade etti.

'111 ülke tarafından kabul edilmiş bir ülkeyiz, sembollerimiz var, devlet ve ulusal kimliğimiz var. Dünya karşısında kimliğimizi gösterirken bayramımızda devletimizin bayrağı ve armasını kullandık' diyen Mustafa, egemenliği talep edenlerden de Kosova sembollerini taşımalarını beklediğini açıkladı.

Onların yani muhalefetin protestodaki taleplerinin sadece dileklerini teşkil ettiğini kaydeden Mustafa, hükümetin sona erdiğini kimsenin ilan etme hakkı olmadığını ve bu Hükümetin 10 Haziran 2018 tarihine kadar özenle görev süresini sürdüreceğini belirtti.

Muhalefetin talep etmesine karşın istifa etme niyetinde olmadığını açıklayan Mustafa, muhalefeti Meclis'e ve görüşmeye davet etti.

Hükümetin sarsılmaz olduğunu ifade eden Başbakan Mustafa, muhalefetin davasının daha baştan itibaren gerçek dışı ve sürdürülemez olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ise, muhalefet liderlerini ülke için değil kendi çıkarları için protesto düzenlemekle itham etti.

Muhalefet tarafından düzenlenen imza kampanyasının sahte olduğunu iddia eden Taçi, 'Muhalefetin Sırp Belediyeler Birliği ve Karadağ ile Sınır Anlaşması ile ilgili bugün herhangi bir talebini duymadık. AAK Lideri Ramuş Haradinay bu durumu kendi çıkarları için büyüttü' ifadelerini kullandı.

İktidara şiddet kullanarak değil, oylarla gelineceğine bir kez daha vurgu yapan Taçi, 'ültimatomlar bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İsa Mustafa Haşim Taçi Priştine Kosova Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title