Haberler

Komisyon Sözcüsü Şahin: "Sayın Başbakan'ın Cevaplarını Bugün Bekliyoruz"

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, raporunu 28 Kasım 2012 tarihinde TBMM Başkanlığı'na teslim edecek.

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, raporunu 28 Kasım 2012 tarihinde TBMM Başkanlığı'na teslim edecek. Başbakan Erdoğan'ın 28 Şubat-27 Nisan alt komisyonunun sorularına verdiği cevapların ise bugün Komisyon'a ulaşması bekleniyor.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, rapor taslağını görüşmek üzere Nimet Baş başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan AK Parti Çankırı Milletvekili ve Komisyon Sözcüsü İdris Şahin, raporun sonuç ve öneriler bölümünü Komisyon üyelerinin tam mutabakatı ile tamamladıklarını söyledi. Redaksiyon çalışmalarının ardından raporu yarın karar altına alacaklarını belirten Şahin, "Öneriler kısmında şu an itibariyle toplantıya katılan hiçbir arkadaşımızın itirazı yok. Ama yarın yeni gelecek arkadaşlar bu öneriler kısmı ile ilgili görüş beyan ederlerse onu bilemem. Ama buradaki arkadaşların tamamı öneriler noktasında mutabık" dedi.

Öneriler kısmında 20'ye yakın madde olduğunu ve bugüne kadar kamuoyuna yansıyan öneriler dışında yenilik bulunmadığını belirten Şahin, "Sivil anayasadan tutun askeri müfredatın değiştirilmesine kadar değişik konular var" diye konuştu.

Şahin, 'Demokrasi Bakanlığı' kurulmasının önerildiğine ilişkin haberleri ise yalanladı.

Başbakan Erdoğan'ın 28 Şubat-27 Nisan Alt Komisyonu tarafından yöneltilen yazılı soruların cevaplarını ne zaman vereceğinin sorulması üzerine Şahin, "Bugün bekliyoruz. Geldiğinde üyelere dağıtacağız ve üyelerden katkılarını bekleyeceğiz. Çünkü yarın son halini ortaya koyacağız. Çarşamba günü Meclis Başkanımız burada olacakmış. Bizim de süremiz 28 Kasım'da doluyor. İnşallah 28 Kasım'da raporumuzu Meclis Başkanımıza teslim edeceğiz" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nimet Baş Ak Parti 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title