Haberler

Koalisyon Görüşmelerine "Bağrımıza Taş Bastık" Yorumu

Geçtiğimiz gün AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İl Başkanı Bülent Delican’ın HDP’ye destek vermekle suçladığı CHP İzmir Milletvekilleri iddialara yanıt verdi.

Geçtiğimiz gün AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İl Başkanı Bülent Delican'ın HDP'ye destek vermekle suçladığı CHP İzmir Milletvekilleri iddialara yanıt verdi. Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, 'İzmir Barış Bloku' oluşumuna barıştan yana oldukları için destek verdiklerini anlatırken, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ise AK Parti ile yaptıkları koalisyon görüşmelerini "Bağrımıza taş bastık" diye yorumladı.

AK Parti İzmir milletvekillerinin, CHP İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok, Tacettin Bayır ve Musa Çam'ın 'İzmir Barış Bloku' oluşumunda HDP'lilere destek vermelerini eleştirmelerinin ardından bugün de CHP'li milletvekilleri bu iddialara yanıt verdi. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan partinin il başkanı Bedri Serter, "AK Parti İl Başkanı ile AK Partili İzmir Milletvekillerinin partimizi hedef alan mesnetsiz ve amaçsız açıklamalarını şaşkınlıkla izledik" derken kendilerinin terörün bitmesi ve kalıcı huzurun başlaması için çaba gösteren tek parti olduklarını söyledi. AK Parti ile yapılan koalisyon görüşmelerini "Bağrımıza taş bastık" diye yorumlayan Serter, "Bu söylem bugünlere denk geldi. Onlar bu kapıyı açtılar ve biz bunlara cevap vermek durumundaydık. Biz barışın ve adaletin yanındayız" dedi.

BAYIR: "BARIŞ İSTEYEN HERKESLE KOL KOLA GİRERİM"

'İzmir Barış Bloku' oluşumunda HDP'lilere destek veren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise oraya STK'ların davetlisi olarak gittiklerini anlattı. "Barış istiyoruz diye oradaydık" şeklinde konuşan Bayır, "Biz terörün her türlüsüne karşı olduğumuz gibi barış isteyen herkesle de yan yana gelir, kol kola gireriz. Bizim vatanseverliğimizi en son ölçecek olanlar AK Partili milletvekilleridir söyledikleri tüm cümleleri kendilerine iade ediyorum. Bizim terör örgütüyle işimiz olmayacağı gibi barıştan yanayız" açıklamalarında bulundu.

Yapılan koalisyon görüşmelerinde AK Parti'yi samimi bulmadığını açıklayan Bayır, "Başından beri koalisyon konusunda AK Parti tribünlere oynuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayın Davutoğlu'na görevi verdi, aynı gün AK Parti il başkanlıklarına 'seçime hazırlanın' talimatı verildi. Samimiyetsizlikleri buradan belli. Başından beri AK Parti'nin koalisyonu istediğine inanmıyorum. 'Masadan kalkan biz olamayacağız' mantığını kılmaya çalışıyorlar" dedi.

ÇAM: "HDP YASAL VE DEMOKRATİK BİR PARTİ"

Türkiye çapında birçok milletvekili gibi kendisinin de Zeynep Altıok ve Tacettin Bayır ile birlikte 'İzmir Barış Bloku'na destek verdiğini anlatan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, HDP seçmenini "HDP'ye oy verenlerin eli kanlıdır" şeklinde suçlayan AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy'u eleştirdi.

İsim vermeden MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Çam, "Cemil Şeboy'un söylediği 'HDP'ye oy veren seçmenlerin eli kanlıdır' sözünün bir partinin genel başkanının söylediği sözden farkı yok. Yasalara göre kurulmuş, yasal ve demokratik bir siyasi parti. Yüzde 10 barajını geçmiş, halkımız teveccüh göstermiş ve 80 milletvekili ile temsil ediliyor. Bu partiye oy verenleri suçlu ve zanlı ilan etmek ancak Cemil Şeboy'a yakışır" diye konuştu.

BALBAY: "ÖZ'ÜN ADİL VE TUTUKSUZ YARGILANMASINI İSTİYORUM"

İddianamesini Zekeriya Öz'ün hazırladığı Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 9 Aralık 2013'te tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da Öz'ün Gürcistan'a kaçmasını yorumladı. Öz'ün şu anda aranan bir kaçak olduğunu söyleyen Balbay, "Türkiye'nin uzun yıllar daha konuşacağı kumpasların içinde yer alıyordu. Bizim için yurtdışına kaçma olasılığı nedeniyle tahliyemize ret kararı verdi. Şimdi nerede? Yurtdışına kaçtı. O şimdi kaçak, ama tüm yurtseverler Türkiye'de. Ben Zekeriya Öz'ün adil ve tutuksuz yargılanmasını istiyorum ama kaçak, bulamıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tacettin Bayır Musa Çam Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title