Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Mavi Vatan'da Güvenlik ve Bağlılık Önemli

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz'de güvenlik ve doğal kaynaklar konusunda Türk milletinin birbirine olan bağlılığının artması gerektiğini belirtti. Tatar, milletin daha güçlü yerlere taşınması gerektiğini vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Doğu Akdeniz'e ilişkin önemli açıklama

"Güvenlik meselelerine bağlı olarak Doğu Akdeniz'de jeostratejik, jeopolitik gelişmeler ile konjonktür değişmekte"

"Milletimizi daha güçlü yerlere taşıyabilmek hepimizin büyük milletimizi olan vazifesidir"

AFYONKARAHİSAR - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mavi Vatan diye adlandırılan Doğu Akdeniz'de sadece doğal kaynaklarla konusunda değil aynı zamanda güvenlik meselelerine bağlı olarak Türk milletinin bir birine olan bağlılığının daha fazla olması gerektiğini kaydederek, "Milletimizi daha güçlü yerlere taşıyabilmek hepimizin büyük milletimizi alan vazifesidir diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar Afyon Kocatepe Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Burada 'Güncel Sorunlar Işığında Kıbrıs ve Geleceği" konulu ilk dersi veren Cumhurbaşkanı Tatar, Mavi Vatan diye adlandırılan Doğu Akdeniz'deki Türkiye'nin ve KKTC'nin faaliyetlerine değindi. Konuşmasında Doğu Akdeniz'e niçin önem verildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Tatar şunları söyledi:

"Doğu Akdeniz'e zaman zaman hep ana vatan, yavru vatan, mavi vatan deriz. Bu 3'lünün bizleri ulusal temelde ne kadar güçlü kıldığını ve potansiyel olarak da sadece Mavi Vatandaki doğal kaynaklar değil aynı zamanda güvenlik meselelerine bağlı olarak Doğu Akdeniz'de jeostratejik, jeopolitik gelişmeler ile konjonktür değişmekte. Türkiye Cumhuriyeti Libya koridoru, bugün yaşanılan Suriye'deki durum malum, Irak ve bütün bölgedeki birtakım süreçlere baktığımızda bizlerin birliği, beraberliği, aramızdaki kutsal ve kadim bağlar ile milletimizin manevi ve milli değerleriyle gençlerimizin iletişim kanalları ile birbirimize bu çağlar daha da bağlanarak bu güçlüyü daha güçlü kılmak. Milletimizi daha güçlü yerlere taşıyabilmek hepimizin büyük milletimizi olan vazifesidir diye düşünüyorum" dedi.

"1974'te Mehmetçik'in aday gelmesiyle tesis edilen barış şu anda son derece güzel gidiyor"

Türk milletinin olaylara daha milli bakması gerektiğini ve bunun gelecek açısından önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, "İşte meseleler biraz daha milli bakmak lazım. Eğer milli bakmayarak, 'halklar kardeştir' ki, bunun Kıbrıs'ta edebiyatı çok yapılmıştır. Halklar kardeştir, biz bir arada yaşayabiliriz. Bizim artık öyle bir barışımız vardır ki 1974'te Mehmetçik'in aday gelmesiyle tesis edilen barış şu anda son derece güzel gidiyor. Onun için mücadeleye devam diyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Tatar'a AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından akademisyen cübbesi giydirilip, Fahri Doktora belgesi takdim edilirken, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından da günün anısına hediye takdim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Ersin Tatar Mavi Vatan Akdeniz Kıbrıs Tatar Eğitim Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title