Haberler

'Kırım'ın Bayrak Günü' Kutlamalarında Rusya Protesto Edildi

Güncelleme:

Beyoğlu'nda gerçekleştirilen 'Kırım'ın Bayrak Günü' kutlamalarında Rusya protesto edildi. Kırım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakkı Karadaş, Putin'in hamleleri hakkında konuştu. Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi de eyleme katıldı.

BEYOĞLU'nda ' Kırım'ın Bayrak Günü' kutlamalarında Rusya protesto edildi. Kutlamada konuşan Kırım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakkı Karadaş, "Bu Putin'in bir hamlesi olabilir yani bunun için beklemek lazım. Putin yenilgiye uğradığı topraklardan 'Ben yenilerek çekiliyorum' deme gafletinde bulunmuyor. Wagner'i öne sürerek Ukrayna'dan çıkmaya çalışıyor" dedi.

Odakule'de toplanan Ukrayna ve Kırımlılar, 'Kırım'ın Bayrak Günü'nü kutlayıp Rusya'yı protesto etti. Eylem, İstiklal Marşı, Ukrayna Marşı ve Kırım Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi'nin de katıldığı eylemde Kırım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakkı Karadaş konuşma yaptı. Hakkı Karadaş, "Bildiğiniz gibi Ukrayna ve Rusya arasında bir savaş sürmektedir. Bu savaşta Wagner tarafından Putin'e karşı gelme operasyonu başlamıştır. ve bunu her zaman söylerim paranın bayrağı, milleti, ırkı olmaz. Bu fotoğrafa çeşitli açılardan bakmamız gerekiyor. Wagner, Putin tarafından oluşturulan katil bir yapılanmadır. Suriye'de Libya'da Ukrayna'da binlerce masum insanı Wagner öldürmüştür ve bugün, Putin'in karşısındadır. Fotoğraf öyle gösteriyor ama fotoğrafa çeşitli açılardan baktığımız zaman Ukrayna-Rusya savaşında Rusya ekonomik olarak çökmüştür" dedi.

"PUTİN, WAGNER'İ ÖNE SÜREREK UKRAYNA'DAN ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR"

Karadaş, "Bu Putin'in bir hamlesi olabilir, yani bunun için beklemek lazım. Putin yenilgiye uğradığı topraklardan 'Ben yenilerek çekiliyorum' deme gafletinde bulunmuyor. Wagner'i öne sürerek Ukrayna'dan çıkmaya çalışıyor. Son 24 saat çok önemlidir. Ukrayna bir an önce işgal altındaki topraklara girerse buraları işgalden kurtarmış olacaktır. Eğer bir dakika geç kalırsa işgal sürecektir" diye konuştu. Eylem, Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi'nin yaptığı konuşmamın ardından son buldu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İstanbul Beyoğlu Ukrayna Rusya Kırım Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title