Haberler

Kınayan da var destek veren de! İmamoğlu'ndan da Sezen Aksu için iki cümlelik paylaşım geldi

Güncelleme:

Sezen Aksu'nun bir şarkısında "Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva'ya" sözlerine yer vermesi büyük tepki çekti. Ünlüler camiasından bir kesim Aksu'ya destek verirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı paylaşımda "Sanatçıdır konuşacak, sanatçılar bu ülkenin iç sesidir. Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz" ifadelerine yer verdi.

Sezen Aksu'nun 2017'de çıkardığı "Şahane bir şey yaşamak" şarkısının sözleri, Aksu'nun 31 Aralık 2021'de şarkıyı sosyal medyadan yeniden paylaşmasının ardından büyük tartışma çıktı. Şarkıda geçen "Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva'ya" ifadeleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Sanat ve siyaset camiasından yapılan paylaşımlarda kimi Aksu'yu eleştirirken bazıları da destek verdi.

"SANATÇILAR BU ÜLKENİN İÇ SESİDİR"

Tartışmalar sonrası gözlerin çevrildiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da bir değerlendirme geldi. Paylaşımında Sezen Aksu'ya destek veren İmamoğlu, "Sanatçıdır konuşacak, sanatçılar bu ülkenin iç sesidir. Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz." ifadelerine yer verdi.

BAHÇELİ SERT TEPKİ GÖSTERDİ: SERÇEYSEN SERÇELİĞİNİ BİL

Bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli ise Aksu'yu hedef alarak, "Yazdığı ucube şarkının sözleri arasında Hz. Adem ve Havva'ya cahil diyen sorumsuz şarkıcının sefalet hali, cehalet çukuru açık seçik. O sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme." dedi.

SANAT CAMİASI DESTEK OLDU

Gündemin ilk sıralarında yer alan Sezen Aksu için Twitter hesaplarından paylaşım yapan Aleyna Tilki, Pınar Deniz, Sıla, Aynur Aydın, İlyas Salman gibi ünlü isimler ise destek paylaşımları yaparak "Yalnız değilsin" mesajı verdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Sezen Aksu Magazin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (154)

Elif:

Vatandaş İstanbul büyükşehir belediye başkanına küfür etse vatandaştır konuşacak diyecek misin seçimden önce cami cami dolaşıp yasin okuyan bay Ekrem!

1557
313
yanıtYanıtla
Umut Ünal:

Ekrem İmamoğluna hakaret de edildi merak etme ne dava etti ne yanindaki arkadaşları bir şey dedi sadece güldü geçti.bu yorumunuzu o kişi içinde korkudan Yazamazken burda cirit atın

yanıt5
yanıt32
Mehmet altıntaş:

haklısınız elif hanım

yanıt9
yanıt1
Zulkarneyn :

Bu zihniyete göre Rabbimiz ALLAH ve peygamberlere, islama saldirmak "düşünce özgürlüğü" ancak Mustafa Kemal'e laf soylemek,onu elestirmek bile cahillik, hakaret ve yobazlık. İşte Fransa'daki peygamberimize ve dinimize kotu sözler soyleyen Macron ile hiçbir farki olmayan, ehli-kufur. Zihniyet aynı zihniyet, planlari ayni plan. Bunların bizden olmadığını halkın anlaması için acaba daha ne kadar haddi aşmalari gerekli?

1398
162
yanıtYanıtla
GARİBAN:

ben milletin bir ferdi olarak öyle bir içsesim olmadığını idda ediyorum vallahide billahide sezen gibi iç sesim yok

729
74
yanıtYanıtla
NEŞE KARAKUŞ:

Komşuna hakaret etsen 6 ay idareciye hakaret etsen 1 yıl.Ataturk e hakaret etsen 3 yıl peygambere hakaret edersen düşünce özgürlüğü ne güzel dünya ??

529
39
yanıtYanıtla
Emirhan Oder:

Sanatçıdır konuşacak tabi ki de, biz de konuşurken anasına babasına cahil desek yer yerinden oynar ama. Bu nasıl bir savunmadır ki Peygambere 'CAHİL' demek masumiyet oldu? Neyi savunuyorsunuz ekrem bey?

515
42
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Aynı cümlede Hz.Adem yerine Mustafa Kemali Hz.Havva yerine Zübeyde Hanımı koyabiliyorsan tamam o zaman hakaret yoktur. Koyamıyorsan demekki hakaret vardır . Peygambere hakaret serbestte sıradan kullara hakaret yasak mı ?

452
48
yanıtYanıtla
Sansar Selim:

Bu ifade ozgurlugu falan deil suctur.Kimse benim dinimle dalga gecemez.Bunun bir cezasi olmalidir.Ifade ozgurlugu baskasinin sinirlarina girmemek kaydiyla olur.Musluman bir ulkenin resmi dinine hakaret edemezsin!!!!!!

409
31
yanıtYanıtla
Metin Demir:

müslüman bir ölkede büyle insanlar oy alıyor buna şaşıyorum

400
37
yanıtYanıtla
Tüm 154 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title