Haberler

Kılıçdaroğlu, Yavaş, İmamoğlu derken muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için ortaya başka bir isim atıldı: Haşim Kılıç

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken muhalefetin adayının henüz belli olmaması, ortaya farklı isimlerin atılmasına neden oluyor. Adaylık için adı geçen Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan sonra şimdi de eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın muhalefetin çatı adayı olacağı iddia edildi.

Genel seçimin yaklaşmasıyla siyaset sahnesi de iyice kızışıyor. Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı belli iken Millet İttifakı'nın adayı henüz açıklanmadı. Muhalefet partileri ise bu konuda ağız birliği ederek seçim dönemine girilinceye kadar adaylarını açıklamayacaklarını beyan etti.

3 İSMİN ADI GEÇİYORDU

Ancak kulislerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı sık sık geçiyor. Fakat bu isimler, adaylık konusunda henüz net bir fikir beyan etmediler.

HAŞİM KILIÇ İDDİASI

Bu isimlerin yanı sıra muhalefetin daha önce başvurduğu yöntem olan çatı adaylık ise halen bir opsiyon olarak duruyor. Çatı adaya birçok kişi sıcak bakmazken ortaya çeşitli isimler de atılıyor. Son olarak eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın muhalefetin çatı adayı olacağı öne sürüldü.

Gazeteci Nihat Genç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Rezil rüsva olmaya doymadınız! Yeni bir Ekmeleddin vakası daha! Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: Haşim Kılıç! Allah daha beter etsin!'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Yavaş, İmamoğlu derken muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için ortaya başka bir isim atıldı: Haşim Kılıç

HAŞİM KILIÇ KİMDİR?

Haşim Kılıç, 13/3/1950 tarihinde Kırşehir ili Çiçekdağı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine kaydoldu. 1972 yılında mezun oldu, 1974 yılında Sayıştay Başkanlığında denetçi yardımcısı olarak göreve başladı. Denetçi, başdenetçi unvanlarını aldıktan sonra 1985 yılında Sayıştay üyeliğine, 24/11/1990 tarihinde de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. 7/12/1999 tarihinde Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçildi. 7/12/2003 tarihinde ise ikinci kez Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçildi. 22/10/2007 tarihinde birinci kez, 14/9/2011 tarihinde ikinci kez Anayasa Mahkemesi başkanlığına seçildi, bu görevi yürütmekte iken 10/2/2015 tarihinde emekli oldu. Evli ve dört çocuk babası olup Almanca bilmektedir.

Kılıçdaroğlu, Yavaş, İmamoğlu derken muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için ortaya başka bir isim atıldı: Haşim KılıçHaşim Kılıç

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (25)

kagan soylu:

Sayın Nihat Genç Türkiye'den bihaber sin. Tencerenin deviremeyecegi bir hükümet yoktur... Seksen milyonluk ülkede 60 milyonluk kesim tencere kaynatamaz oldu ... Şahısların herhangi bir önemi yok..Tencereler kaynamazsa belki barajı bile geçemez Erdoğan birak kazanmayı...

23
48
yanıtYanıtla
ismail bey :

Herşey tencere değildir. O tencereye sığmayan iman ve milli değerlerimiz vardır. bu ülkede ezanımız susmayacak, bu bayrak inmeyecek. bir daha camilerimizi ahıra döndüremeyecekler..

yanıt32
yanıt18
Mustafa Telli:

Haşim kılıç kim ya yemin ediyorum aday olsun 20 seneden beri oy vermediğim AKP ye oy vermezsen adiyim

50
4
yanıtYanıtla
Hasan Yılmaz:

CHP iktidar olmak istese son 10 yılda olurdu.

40
14
yanıtYanıtla
umurka 06:

Haşim Kılıç, ya da A.Gül aday gösterilip seçilirse Kemal bey ve Meral hanımın Atatürkçü, demokrat, laik dünya görüşü kazanmış mı olacak? Bir Ekmeleddin bey olayı daha yani. Eğer haber doğru ise sanırım bu ittifakta bir şuur ve akıl tutulması yaşıyor.

43
10
yanıtYanıtla
umurka 06:

Seninki benimki, o olsun bu olmasın, derken bu adamlar seçimi kaybeder Erdoğan da başkan olur tekrar. Zaten durumundan memnun bazılarının da planı bu olmalı

43
8
yanıtYanıtla
polo tel :

Haşim kılıç millet ittifakının adayı olamaz.

37
14
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu veya CHP ve İYİ Parti'nin bünyesi dışındaki hiçbir adaya sıcak bakmıyor ve destek vermiyecegimi samimi olarak söylüyorum. Bu kadar mücadele dağ fare doğurdu gibi olup AKP'nin ekmeğine yağ sürer.

33
17
yanıtYanıtla
ismail bey :

Masanın altındaki hdp nin adamı , selahattin demirtaşı aday yapıp, kaos çıkaracaklar. bekleyin görün..

yanıt21
yanıt3
bekir yapici:

kim uyduruyor nerden bu gibi sacma sapan seyler piyasaya sürüyor kendini üstün zekali kurnaz zanneden adamlarin ugrasi bir an önce simdiden yipratmaya basliyabilmek icin kim aday olacak ortaligi bulandirmak ve halkin nabzini tutmak ama korkunun ecele faydasi yokmus millet bu sefer sandikta hesap soracak.

19
31
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title