Haberler

Kılıçdaroğlu'dan "HDP'ye bakanlık verilebilir" diyen Gürsel Tekin açıklaması: Yetkisi olmayan konuda konuşmuş

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" söylemiyle başlayan kriz büyüyor. İYİ Parti, CHP ve HDP tarafından gelen açıklamalar sonrasında Kılıçdaroğlu'da bir açıklama yaparak "Kendisi ne 6 liderden biri, ne parti sözcüsü ne de grup başkanvekili. Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6'lı masadır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleri adeta Millet İttifakı'nda deprem etkisi yaratmıştı. Bu sözlere yanıt İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan gelmişti. Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız" diyerek krizin ilk fitilini ateşlemişti. Daha sonra da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz'' açıklaması ile gündeme gelmişti.

Kılıçdaroğlu'dan Gürsel Tekin'e zehir zemberek sözler

''KOYUN DEĞİLİZ''

Gürsel Tekin gelen tepkiler ardından sessiz kalmayarak bir açıklama yaptı. Tekin İYİ Parti cephesine, "Evet, suskunuz ama koyun değiliz. Neden? Bu süreç sağlıklı gitsin diye" açıklaması yaptı. Tekin İYİ Parti'nin de Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları olduğunu söyledi. Tekin, ''Genel başkanımızı hedef alan birçok açıklama yaptılar. İYİ Parti Grup Başkanı yanıt verdi, o partiyi temsil eder. Bunların tamamını hoşgörü ile karşıladık'' dedi.

''YETKİSİ OLMAYAN KONUDA KONUŞMUŞ''

Cumhuriyet'in edindiği bilgiye göre CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Tekin'in açıklamalarına ilişkin, "Kendisi ne 6 liderden biri, ne parti sözcüsü ne de grup başkanvekili. Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6'lı masadır" dediği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Gürsel Tekin İYİ Parti Haberler

500

Yorumlar (19)

Muhittin Çelik:

6 tili rezalet ne olacak ki ne beklenir şimdiden birbirlerine dustuler

171
106
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

Konusmanin uzerinden bir hafta geçmiş. Kemal Bey herhalde Gürsel beye niyet beyani et bi ortaklarin tepkisine bakalım demiş olmali ki ortalik toz duman olduktan 1 hafta sonra o niyeti Gürsel beye mál etmiş. Meral hanım ise partinin görüşünü beyan etti dedi o ne olacak?

128
55
yanıtYanıtla
cemil karaca :

Kıvırmaya devam en iyi yaptığınız iş.

103
46
yanıtYanıtla
Demir Acer :

ikiside fosillesmis degistir) cunku bunlarin birbirlerinden haberleri yok bu kadro ile secimleri kazanma sanslari yuzde iki

75
42
yanıtYanıtla
Mustafa Yaşar:

Onu oraya getiren sensin. Konuştuğunda sorumlu olanda sensin. Aşırı tepki alınca cevap veriyor, şimdiye kadar nerdeydin. ÖTV vergisini düşüreceğim diyende sendin. Bu yetki cumhurbaşkanının değilmi? Ticaret alt üst oldu

77
37
yanıtYanıtla
Tayyar Garipağaoğlu:

Kurtuluş savaşı şehitlerini yok sayanı meclis başkanı makamına kim getirdi?

yanıt0
yanıt0
murat.murat:

köprüye geçene kadar ayıya dayı deme durumu bunların yaptığı

75
23
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Küp içindekini sızdırırmış. Adam partisinin gerçek politikasını söylemiş. Bunu söylemeye yetkisi yokmuş. Genel başkan olarak bu gerçeği ne zaman söyleyecekti acaba

65
20
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Beyinde ne varsa, dil onu sızdırır ..

60
20
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

kovsana ozaman demekki sende destekliyorsun

52
26
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title