Haberler

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı İçin AK Parti'yi Bekleyecek

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Köşk seçimleri için erken davranmayıp AK Parti'nin atacağı adımdan sonra karar verecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK'da, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci değerlendirilirken, aday belirleme sürecinde bugünden başlayan "CHP-MHP ittifakı" söyleminin yanlış olduğu yorumları yapıldı. CHP, aday belirlemede son güne kadar bekleyecek.

"ANNENİN ÖYLE SÖYLEMESİ NORMAL"

Vatan'ın haberine göre; CHP lideri başkanlığında yapılan MYK'da, parti yöneticileri önceki gün TBMM'de yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti. Bazı parti yöneticilerinin, saldırgan Orhan Övet'in annesinin, "Çocuğumu affedin" çağrısını gündeme getirmesi üzerine Kılıçdaroğlu'nun, "Anadır, tam bir Anadolu kadını. Böyle demesi normal" değerlendirmesinde bulunduğu, ancak saldırıya ilişkin kapsamlı yorum yapmadığı kaydedildi.

ALEYHİMİZE KULLANILIR

Toplantıda, Ağustos ayında ilk turu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yol haritası da ele alındı. Kılıçdaroğlu'nun bu çerçevede özellikle muhalefet partileri arasında yapılması beklenen olası ittifaklara kapıyı kapatmadığı, ancak ittifakların zamanlamasına ilişkin uyarıda bulunduğu kaydedildi.

AK PARTİ'NİN ADIMI BEKLENECEK

Kılıçdaroğlu'nun, "Seçim takvimini sonuna kadar kullanmalıyız. AK Parti'nin nasıl hareket edeceğini görmeden atılacak bir ittifak adımı aleyhimize kullanılır. Özellikle CHP-MHP ittifakı, Ak Parti tarafından kullanılarak, diğer partilerin kemikleşmesine neden olacaktır" dediği öğrenildi.

Parti kurmaylarının ittifak arayışlarında yalnızca MHP'nin değil, BDP'nin de içinde olacağı Ak Parti karşıtı bir blokun toplam desteğinin sağlanması görüşünü dile getirdikleri kaydedildi.

"SANDIKLAR BİRÇOK KENTTE SAHİPSİZ KALDI"

Toplantıda, 30 Mart yerel seçimlerine yönelik kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Bazı parti yöneticilerinin 81 ilin sonuçlarının tek tek mercek altına alınması gerektiğini ilettiği, bu talep doğrultusunda kapsamlı bir sunum hazırlığı yapıldığı ifade edildi. Toplantıda, CHP'nin güçsüz olduğu yerlerde sandığın boş kaldığı yorumları yapılırken, Kılıçdaroğlu'nun, "CHP'nin güçlü olduğu yerlerde, Ankara'da bile bazı sandıklar boş kaldı. Sandıklara sahip çıkmakta eksik kaldık. Sandıklar bir çok kentte sahipsiz kaldı. Bu bağlamda hem genel merkez hem örgütlerimiz sonraki seçimler için yeni bir çalışma modeli oturtmak zorundayız" dediği öğrenildi.

Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı tarafından kurulan sistemin başarılı olduğu, ancak illerden giriş yapılmadığı için işlemediği yorumları da yapıldı. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu'nun il yönetimlerine tepkili olduğu ve bu konuda uyarılacakları mesajı verdiği bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Orhan Övet Ak Parti Politika Haberler

500

Yorumlar (80)

erhanyibiruk@hotmail.com:

korkma kemalim boş yere. nasılsa yine kaybediceksin..

26
16
yanıtYanıtla
ZAZABulumen@hotmail.com:

O YUMURUĞU BOŞUNA YEMEDİ MİLLET ACISIN CHP YE AMA BİZDE ACIMA YOK HELE HELE KEMALA HİÇYOK

18
22
yanıtYanıtla
yorumcu xtdoganoglu@hotmail.de:

biraz terbiyeli olun sizler gibi insanlar bölücülük yapıp memleketi bu hale getirdiniz, ÜZÜM ÜZÜME BAKA BAKA KARARIR sizlerede böğle öğrettiler ve beyinleriniz bu yönde yıkandı ama suyu fazla gelmiş çünki hepinizinki pas tutmuş !

yanıt0
yanıt0
DOĞRUcudryusufboz@hotmail.com:

CHP başkanı çok isabetli kara almış.! Zaten önceden yapabilecekleri bir planları yok ki... Ak parti ne yapsa itiraz edecekler... Planları bu... Ebedi muhalafet... Ben chp ye gönül verenlere üzülüyorum.

22
9
yanıtYanıtla
CHPtedas07@hotmail.com:

sen bize üzüleceğine kendine üzül olur mu.bence de geç yapılmış ama mantıklı yapılmış bir tutum.belki her kesin takdirini toplayan bir aday gösterecek akp,ve muhalefette itiraz etmeyecek.neden ön yarılı konuşuyor ve yorum yapıyorsunuz.

yanıt0
yanıt0
kahramanjjjjjackalllll@hotmail.com:

dogrucu kardes bız senın gıbılere oyle demıyoruz akıl kuplerı.akkoyunlar. salak surulerı. bır bak etrafıan akp ye oy verenlerın kacta kacıının egıtım durumu ne?. sıgır surulerı sızı. chp den ne ıstıyonuz akplı olmayan chp lı mı oluyo bu memlekette 2 tane mı partı var? bıde hıcbı partıden olmayıp tayyıp muhalıflerı var. onları bıle dusunemıyecek kadar sıgırsın. sana ne deyım bılmıyorum kı.

yanıt0
yanıt0
gökhan çakırgokhancakir@mynet.com:

buda iyice voltran oldu başımıza

24
6
yanıtYanıtla
ahmetabc11111@hotmail.com:

neden açıklayamıyor biliyormusunuz kendilerinden olanaday kim olursa olsun mutlaka yaramazlıkları ve aymazlıkları olduğu için gösteremiyor.belkide son günü bekleyecek.nedenmi.çünkü akparti onların göstereceği adayın tutarsızlıklarını ve bir kesimin adamı olduğunu söyleyecek. bunun korkuyor açıklamaya. yada kıymete bindirecek aklı sıra.

16
7
yanıtYanıtla
İstanbul1453onur.sahin@besiktas.ws:

Chp zihniyeti ne adım atarsan at ne yaparsan yap bu millet seni muhalefete bile mahkum etmeyecek öyle bi gün gelecekki muhtar bile olamayacaksınız ki muhtarlık şeref gerekyiren bir iştir sizde malesef bu yok.

12
11
yanıtYanıtla
YATACAK YERİN YOK EY KEMALs.96312@hotmail.com:

7 YIL ÖNCE SN GÜL CB OLMASIN DİYE HER TÜRLÜ KATAKULLİYİ ÇEVİREN, 27 NİSAN MUHTIRA KEPAZELİĞİNİN KARŞISINDA POSTALA SAYGIYLA EĞİLDİĞİNİ BEYAN EDEN, 367 KEPAZELİĞİNDEN MEDET UMAN, ERKEN SEÇİM KARARI ALINDIKTAN SONRA BİLE ARIZA ÇIKARMAYA DEVAM EDEN BU ZİHNİYET BUGÜN SN. GÜL'ÜN CB'LIĞINI BAŞININ ÜSTÜNE KOYACAK DÜZEYE GELEBİLDİYSE BU BİLE CHP ZİHNİYETİ ADINA CİDDİ BİR İLERLEME VE GELİŞMEDİR. BU TEKAMÜLÜ SAĞLAYAN AKP VE RTE'YE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.

20
3
yanıtYanıtla
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title