Haberler

CHP iktidar olursa HDP'ye bakanlık mı verecek? Bomba iddiaya Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna, "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir" yanıtını verdi. Bu sözler sonrası gözlerin çevrildiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili "Hayır yok böyle bir şey. Burada önemli olan 6 liderin Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili karar alması ve kamuoyuna duyurması. Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, dün TV100 ekranlarında yayınlanan "Pazar Siyaseti" programının konuğu oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tekin'e "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" diye soruldu. Bu soruya karşılık olarak TBMM'de başkan vekillerinin her partiden seçildiğini belirten ve mevcut TBMM Başkanvekilinin HDP milletvekili olduğundan örnek veren Tekin, HDP'ye bakanlık vermemenin milli iradeye ters düştüğünü ifade etti.

"ELBETTE HDP'YE BAKANLIK VERİLEBİLİR"

Açıklamalarında Tekin, "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: HAYIR YOK ÖYLE BİR ŞEY

Bu sözler sonrası gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Kılıçdaroğlu konuya ilişkin "Hayır yok böyle bir şey. Burada önemli olan 6 liderin Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili karar alması ve kamuoyuna duyurması. Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları. Madem devlette saydamlığı savunuyoruz kendi aramızda da saydam olmalıyız. Elbette oturup konuşacağız gerekirse tartışacağız. Altı lider oturur konuşuruz, ki biz altı lider bir arada sadece bugün değil geleceği de nasıl inşa edeceğimizi anlatıyoruz." dedi.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Gürsel'in açıklamalarına tepki gösterip, "Oldu olacak Demirtaş'ı ya da dün bu tweet'i atan Sezai Temelli'yi "eş genel başkan" yapın da rahatlayın! Dün "KHK'lıların hepsini göreve iade edeceğiz" dediniz, bugün "HDP'ye bakanlık verelim" diyorsunuz. Yarını düşünemiyorum bile! Bence artık kendinize gelin! Bu ülke hepimizin…İyi geceler!" ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin Haberler

500

Yorumlar (32)

Kenan Tetik:

Vatanıda satar bunlar

183
57
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

oyumu inadına HDP ye verecem.. neymiş HDP ye bakanlık verilemezmiş! neden arkadaşım neden! HDP bu ülkenin resmi ve mecliste yer alan bir siyasi partisi değil mi? evet! o zaman Bakanlık verilmesinden daha doğal ne olabilir! siz böyle öcü gibi bakmaya devam ettikçe, inadına verecez! İnadına Hdp diyecez!

17
155
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

hdpli demirtaş başkan aponun heykelini dikeceğiz demeseydi. vekilleriniz terörist sevgilisi olmasaydı dediğin olabilirdi. hdp Kürtlerin değil. bizim gözümüzde ermeni ve rumların temsilcisidir.

yanıt122
yanıt10
Koray Ay Ay:

Bunalar kazanmamak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar , Yanlışlıkla kazanırız falan diye en küçük bir ihtimal bırakmamak için can hıraş çabalıyorlar.

145
19
yanıtYanıtla
zırzop:

Hdp kendine koalisyon kursada demekki hala Chp ile ortak akıl hareket ediyorlar sırf iyi partiyle yanyana görünmemek için hdp yi ayrı koalisyondaymış gibi millete yedirmeye çalışıyorlar

122
37
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Hdp ip inde samimi kankası sıkıntı yok

yanıt30
yanıt3
Umit Cetin:

boş konuşuyor madem demoktasi madem adalet kaç seçimdir kaybediyorsun neden istifa etmiyorsun halk istemiyor seni koltuk tatlı geldi dimi

121
32
yanıtYanıtla
Doğan Karakaya:

2018 yılında HDP den 2 kişi bakan yapıldı buna niye şaşırıyorsunuz kim iktidardaydı acaba HDP li MÜSLÜM DOĞAN Kalkınma bakanı , HDP li ALİ HAYDAR KONCA Avrupa Birliği Bakanı yapıldı yapabiliriz başka daha önce yapıldı biraz okuyun sonra yorum yazın

53
100
yanıtYanıtla
Hasan Durmuş:

Başkanlık sisteminin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor işte... koalisyon olursa ne oluyormuş bak krndi ağzından hdp ye bakanlık verildi diyordun neden acaba bir araştır istersen...

yanıt4
yanıt1
Yorumcu Davut :

6 lider!! pardon kimsiniz siz? ülkenin %65 inden fazlası size size muhalif. 6 lider karar verecekmiş.

110
38
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title