Haberler

Kemal Burkay Dokunulmazlıktan Umutlu

Güncelleme:

Kemal Burkay, BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebini değerlendirdi.

Hak ve Özgürlükler Partisi HAK-PAR Genel Başkanı Burkay yaptığı yazılı açıklamada, 9 BDP milletvekili ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu hatırlatarak, teklifin büyük ihtimalle AK Parti ve MHP 'nin desteğiyle Parlamento'dan geçeceğini belirtti.

"DOKUNULMAZLIK KOMPLE KALDIRILSIN"

TBMM'de dokunulmazlığın kaldırılmasını bekleyen 500 kadar dosyanın bulunduğunu vurgulayan Kemal Burkay , "Eğer bu talep ve uygulama hakkında suç isnadı ve dokunulmazlığın kaldırılması talebi olan tüm milletvekilleri için olsa örneğin kürsü dokunulmazlığı, dışında dokunulmazlık zırhı bir bütün olarak kaldırılsa ve milletvekilleri de bir bölüm bürokrat da bu konuda vatandaşlarla eşit duruma gelseler buna diyecek bir şey olmazdı" ifadelerini kullandı.

Söz konusu 10 milletvekilinin dokunulmazlığının siyasi tavır ve tutumları dolayısıyla kaldırılmak istendiğini iddia eden Burkay, siyasi tartışmalar ve hesaplaşmaların siyaset yoluyla, sözle yapılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Burkay Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title