Haberler

Karda Mahsur Kalan 50 Kişi Kurtarıldı

Güncelleme:

Sivas'ta tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 50 kişi, Vali Ali Kolat'ın öncülüğünde bölgeye giden ekiplerce kurtarıldı.

Sivas'ta tipi nedeniyle mahsur kalan, aralarında basın mensupları, sağlık ekipleri ve öğretmenlerin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi, Vali Ali Kolat'ın öncülüğünde bölgeye giden ekiplerce kurtarıldı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşıma kapanan Karaçayır- Kurtlapa yolunda araçlarında mahsur kalan vatandaşlar için ekipler seferber oldu. Yoğun tipi nedeniyle ekipler bölgeye ulaşmakta güçlük çekince, buradaki vatandaşlar tedirgin bir şekilde araçların içerisinde kurtarılmayı bekledi.

Vali Ali Kolat da Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir ve İl Afet Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci ile arazi aracıyla bölgeye gitti. Karayollarının iş makineleri eşliğinde güç şartlarda bölgeye ulaşan Vali Kolat, tipinin etkili olduğu bölgede mahsur kalanlara yardım etti.

Kara saplanan araçların kurtarılması çalışmalarına da katılan Kolat, bölgede mahsur kalan aralarında Anadolu Ajansı muhabirlerinin de bulunduğu basın mensuplarına, öğretmenlere, sağlık ekiplerine ve vatandaşlara helva, ekmek ve su ikram etti. Jandarma ve sivil savunma ekipleri de mahsur kalanlara yardımcı oldu.

Aralarında bir ambulansın da bulunduğu araçlar, iş makinelerinin yolu açmasının ardından konvoy halinde kent merkezine döndü. Araçlarda bulunan yaklaşık 50 kişi, 7-8 saat sonra kurtarılmanın sevincini yaşayarak, Vali Kolat'a ve yetkililere teşekkür etti.

Vali Ali Kolat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mahsur kalanlara yardımcı olmak ve ekiplerin çalışmalarını yerinde görmek amacıyla bölgeye gittiklerini ifade ederek, "Çalışmalarımız sürüyor. Öğretmenlerimiz iyiler, onlara sağ salim ulaştık. Geçmiş olsun, ciddi bir şey yok ama fırtına oldukça yoğun" dedi.

Kolat, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerine yolların ulaşıma açılması konusunda gerekli talimatları verdiğini sözlerine ekledi. - SİVAS

Kaynak: AA / Politika

Ali Kolat Kurtlapa Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title