Haberler

Kanada'da yabancılara konut satışı yasağı 2027'ye kadar uzatıldı

Güncelleme:

Konut krizinin yaşandığı ve vatandaşların uygun fiyatlı ev bulmakta zorlandığı Kanada'da yabancılara konut satışı yasağı 2 yıl daha uzatıldı. Öte yandan geçtiğimiz ay Kanada'da konut krizi nedeniyle uluslararası öğrenci izinleri iki yıl süreyle sınırlandırılmış ve bazı öğrencilere ise mezun olduktan sonra çalışma izni verilmeyeceği ifade edilmişti.

Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzattı.

KANADA'DA YABANCILARA KONUT SATIŞI YASAĞI 2 YIL DAHA UZATILDI

Kanada'da yabancılara konut satışı yasağı iki yıl daha uzatıldı. Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzattı.

Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland yaptığı açıklamada, "Kanadalılar için konutları daha uygun fiyatlı hale getirmek için mümkün olan tüm araçları kullanarak, şu anda 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancı mülkiyet yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzatılacak" dedi.

KONUT KRİZİ NEDENİYLE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ İZİNLERİ DE SINIRLANDIRILMIŞTI

Kanada hükümeti, yabancılara konut satışının ülke genelindeki şehir ve kasabalardaki konut piyasalarına fiyat artmasına yönelik endişeleri artırdığını açıkladı. Geçtiğimiz ay Kanada'da konut krizi nedeniyle uluslararası öğrenci izinlerini iki yıl süreyle sınırlandırılacağı açıklanmış, bazı öğrencilere ise mezun olduktan sonra çalışma izni verilmeyeceği ifade edilmişti.

Öte yandan söz konusu yasa ilk olarak 2023 Ocak itibariyle uygulamaya konulmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kanada Emlak Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

SFs Karaca:

bizimkinlerde bizim vatandaşı yüksek kira ve yüksek satış yapmak için atsın

100
2
yanıtYanıtla
Denizci:

Bizde uygulanması gereken bu işte

97
1
yanıtYanıtla
Bir garip yolcu:

Çok acil benim Ülkemede uygulansın bu sistem ...Fevkalade

58
0
yanıtYanıtla
Bir garip yolcu:

Acil uygulama bizede gelsin harika bir uygulama fevkalade...

49
1
yanıtYanıtla
Hsn:

İngilterenin büyütüp beslediği Kanada da bile konut krizi var kiralar yüksek,avrupada ekonomik protestotalar, yeni savaşlar karışıklıklar kapıda sadece biz değil dünya ekonomileri iyiye doğru gitmiyor.İnsanlığın gidişat kötü

11
21
yanıtYanıtla
Ali Teke:

Ülkede konut sıkıntısı yok , ahlaklı adam sıkıntısı var ,

24
2
yanıtYanıtla
Kadir:

Turkiyede bireysellerin döviz alımı yasaklanmalı, ayrıca yabancıya konut satışı 2030 yılına kadar yasaklanmalı, bunun dışında bu saatten sonra bir kişinin birinci derece yakınları da dahil olmak üzere 10 adetten fazla ev alması yasaklanmalıdır. Adamın 20 - 30 evi var, ne yapacaksın mezaramı götüreceksin, o parayla işletme açsana, ama yetmiyor kiraları ile yeni evler alıyor, Allah (C.C.) gözlerinizi doyursun

14
4
yanıtYanıtla
koray hüseyin kılıç:

bizde yaşadığımızı zannediyoruz

9
1
yanıtYanıtla
slim shady:

Bu haberleri daha çok yapmalısınız. Kanada mükemmel bir yer ülkemizden alacaklarına oradan alsınlar!

7
2
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

Kendi halkının refah seviyesi için ÖĞRENCİ VİZESİNE DAHİ SINIRLAMA GETİRİP ÇALIŞMA İZİNLERİNİ İPTAL EDEN BİR ÜLKE DİĞER TARAFTA “GEL NE OLURSAN OL GEL “ EDALARI İLE OLAN ÜLKE ADI TÜRKİYE YAZIK ÇOK YAZIK

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title