Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de Gençlik Merkezi Açılışı Yaptı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, özgürlüğün, suç işlemek, şiddet eğiliminde bulunma ve molotof kullanma anlamına gelmediğini belirterek, “Başkasının canına malına zarar verme özgürlük demek değil. Başkasına en üst düzeyde saygı göstererek, şiddet ve yıkımdan uzak durarak gençlerimizin geleceği inşa etmesini istiyoruz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, özgürlüğün, suç işlemek, şiddet eğiliminde bulunma ve molotof kullanma anlamına gelmediğini belirterek, "Başkasının canına malına zarar verme özgürlük demek değil. Başkasına en üst düzeyde saygı göstererek, şiddet ve yıkımdan uzak durarak gençlerimizin geleceği inşa etmesini istiyoruz" dedi.

Bingöl'de Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ile masa tenisi oynadı. Masa tenisinde üstün performans sergileyen Bakan Yılmaz, bilardoda aynı performansı gösteremedi. Temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Beşyol Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Programda bir açıklama yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, özgürlüğün, suç işlemek, şiddet eğiliminde bulunma ve molotof kullanma anlamına gelmediğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Başkasının canına malına zarar verme özgürlük demek değil. Başkasına en üst düzeyde saygı göstererek, şiddet ve yıkımdan uzak durarak gençlerimizin geleceği inşa etmesini istiyoruz. Kahramanlık başkalarına zarar vererek olmaz. Yıkarak kahramanlık olmaz, yaparak kahramanlık olur. Dolayısıyla biz Bingöl gençliğine bu anlamda minnettarız. Bingöl gençliğimiz geçmişten bugüne benim en çok övündüğüm bir gençliktir. Değişik fikirlerden, kesimlerin şiddete hiçbir şekilde bulaşmadan aynı masa etrafında bir araya gelebilmeleri, fikirlerini özgür bir şekilde paylaşabilmeleri, tartışabilmeleri önemlidir. Bunlar bizim değerlerimizdir inşallah geleceğe de Bingöl'ü bu şekilde taşıyacağız" dedi.

"BİNGÖL'Ü MARKA HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Konuşmasında spor alanında Bingöl'e yapılan yatırımları anlatan Bakan Yılmaz, tesis anlamında Bingöl'ün eksiğinin kalmadığını söyledi. Hükümetten il bazında sporcu kamp eğitim merkezi talep edildiğini kaydeden Bakan Yılmaz, "Geçen sporla ilgili bütün arkadaşlarımızla saatler süren bir toplantı yaptık. Özellikle amatör sporu geliştirme, Bingöl'ü spor konularında bir marka haline getirmek için çalışmalarımızı da kamu kesimleriyle, kulüplerimizle hep birlikte sürdürüyoruz. Çünkü gençliğin en önemli unsurlarından birinin spor olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

"GENÇLİK SPORDAN İBARET DEĞİL"

Gençliğin sadece spordan ibaret olmadığını vurgulayan Bakan Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Gençlik sadece spordan ibaret değil. Bir taraftan da gençliğimizin kültürel, sanatsal çalışmalara daha yoğun bir şekilde dahil olmasını istiyoruz. Manevi boyutu itibariyle çok daha ahlaki yönüyle, kötü alışkanlıklardan uzak kalma yönüyle çok daha sağlıklı bir nesil yetişsin istiyoruz. Bir taraftan da şunu görüyoruz, maalesef bazı gençlerimizi şiddete alet etmeye çalışanlar var. Gezi hadiselerinde de başka bir takım hadiselerde de görüyoruz. Biz gençlerimizin sonuna kadar özgür olmasını istiyoruz. Fikir hürriyeti anlamında, inanç hürriyeti anlamında sonuna kadar kendini ifade edebilen bir gençlik istiyoruz. Bir taraftan da gençliğin hakaret, küfür, şiddet hiçbir insani kriterle tasvip etmeyeceğimiz konularında da gençlerimizi korumak istiyoruz".

Daha sonra merkezin açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz, içeride incelemelerde bulundu. Gençler tarafından söylenen 'Gezi başlarında dolanıyorum' türküsünü dinleyen Bakan Yılmaz, daha sonra masa tenisi ve bilardo oynadı.

Programa, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Eşref Taş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title