Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ”Türkiye’nin çok daha ileri noktalara gideceğinden rahatsız olanlar olabilir ama Bingöl halkı özellikle Zazalar Başbakan’ın arkasındadır onu özellikle vurgulamak isterim” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, " Türkiye'nin çok daha ileri noktalara gideceğinden rahatsız olanlar olabilir ama Bingöl halkı özellikle Zazalar Başbakan'ın arkasındadır onu özellikle vurgulamak isterim" dedi.

Ankara'dan hava yoluyla Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'i makamında ziyaret etti. Genç ilçesinde yapılan hizmetleri ve çalışmaları Belediye Başkanı Ariç'den dinleyen Bakan Yılmaz, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de birtakım hadiselerin yaşandığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Burada ben şunun altını çizmek istiyorum. Bingöl halkı, Genç halkı sonuna kadar Başbakan'ın ve AK Parti'nin arkasındadır. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın birileri Türkiye'nin önünü kesmeye çalışabilir, Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar olabilir huzurundan rahatsız olanlar olabilir bir çözüm süreci devam ediyor bunun getireceklerinden Türkiye'nin çok daha ileri noktalara gideceğinden rahatsız olanlar olabilir ama Bingöl halkı özellikle Zazalar Başbakan'ın arkasındadır onu özellikle vurgulamak isterim. Geçen gelişimde de ben bunu çok gördüm vatandaşımızdaki bu tavrı bugün de aynısını görüyoruz" dedi.

"TÜRKİYENİN BERABERLİĞE İHTİYACI VAR"

Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, hep birlikte ülkeyi daha iyi yerlere götürmeyi ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Son 11 yılda gerek demokrasi gerekse ekonomi, sosyal hayat, dış politikada önemli mesafeler aldık. Şimdi önümüzde 2023 vizyonu var. Türkiye'yi dünyada daha ileri noktalara götürmek istiyoruz İslam Alemi başta olmak üzere bütün dünyada Türkiye'nin çok farklı konuma geldiği ortada ama çok daha bir yere taşımak istiyoruz" İfadelerini kullandı.

Mart 2014'de yapılacak yerel seçimlere ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Bakan Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ülke içerisindeki dengesizlikleri azaltmak istiyoruz, daha dengeli bir kalkınma istiyoruz, bunun gayreti içerisindeyiz. Son 10 yılda yapılanları söylemeye gerek yok halkımız bunları yaşayarak biliyor. Diğer taraftan yerel seçimler, sonra gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim için de çok önemli burada milletin ortaya koyacağı tavır aslında sonraki süreci de bir anlamla belirlemiş olacak. Adaylar tabi ki önemli, bu yerel seçimde hiç önemsiz demiyorum, ama o ikinci bir tartışma konusu haline geldi."

Bakan Yılmaz'a Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve kurum amirleri eşlik etti. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yılmaz Bingöl Cevdet Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title