Haberler

Kahta Gönüllüler Platformu İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı

Güncelleme:

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 20 sivil toplum kuruluşundan oluşan Kahta Gönüllüler Platformu, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı. Platform adına yapılan basın açıklamasında, Filistin'in özgürlüğüne destek verildiği ve Mescid-i Aksa'nın korunması gerektiği vurgulandı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 20 sivil toplum kuruluşundan oluşan Kahta Gönüllüler Platformu, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.

Kahta 100. Yıl Parkı'nda bir araya gelen ve 20 sivil toplum kuruluşunun imzasının olduğu basın bildirisini Kahta Gönüllüler Platformu adına Eğitim Bir Sen Kahta Temsilcisi Ahmet Özbek okudu.

Bir asırdan uzun bir süredir Siyonist işgalci çetelerin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliamın devam ettiğini belirten Temsil Özbek, Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğunu söyledi.

Özbek, "Bu güne kadar yaptığı zulümler ve akıttığı kan, müminleri artık direnişe geçirmiştir. 'Aksa Tufanı' olarak harekete geçen ve Siyonizm'i kalbinden vuran, onları rahatsız eden 'Aksa Tufanı' hareketini selamlıyoruz. Bu vesile ile kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve her daim onları desteklediğimizi buradan deklare ediyoruz. Mescidi Aksa, ümmetin namusu ve bizim kırmızıçizgimizdir. Dün olduğu gibi bugün de ve yarın da inşallah Mescidi Aksa 'ya sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Kahta Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak; Filistin'i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam'ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin'e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Siyonizm, İslam dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir

Bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" Dedi.

Basın açıklamasından sonra kılınan gıyabi cenaze namazından sonra kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Filistin Adıyaman İsrail Kahta Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title