Haberler

Kadın Vekillerden, Kılıçdaroğlu'na Eleştiri

Güncelleme:

CHP lideri, kadın vekillerle bir araya geldiği toplantıda, kadın aday yetersizliği ve Zekeriya Öz'e sahip çıkıldığı gerekçesiyle eleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantıda yerel seçimleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybedilen yerlerde başarısızlığı, örgüt ve adaylar arasındaki uyumsuzluklara bağladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun kadın aday yetersizliğine de vurgu yaptığı ifade edilirken, kadınlardan da sert eleştiriler geldi.

KADIN VEKİLLERLE SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

CHP lideri, önceki akşam kadın milletvekilleri ile yemekte bir araya geldi. Toplantıya ulusalcı kanatta yer alan milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Dilek Akagün Yılmaz ve Nur Serter katılmazken, Gülsün Bilgehan, Aylin Nazlıaka, Emine Ülker Tarhan, Ayşe Nedret Akova, Sena Kaleli, Sabahat Akkiraz, Ayşe Eser Danişoğlu, Melda Onur, Sedef Küçük, Şafak Pavey, Bihlun Tamaylıgil, Binnaz Toprak, Hülya Güven, Güldal Mumcu, Sakine Öz, Candan Yüceer hazır bulundu.

"YETERİ KADAR KADIN ADAY GÖSTERMEDİNİZ"

Vatan'ın edindiği bilgiye göre toplantıda yerel seçim süreci değerlendirildi. Kılıçdaroğlu'nun kadın milletvekillerinden gelen, "Yeteri kadar kadın aday göstermediniz" eleştirisine hak veren Kılıçdaroğlu'nun, "Kadın aday az oldu. Yeni bir sistem kuruyoruz. Kadınların siyasete daha fazla katılması için ev ev broşür dağıtacağız. Gelip çalışmalarını isteyeceğiz. Bundan sonra daha fazla kadın ve genç aday olacak" dediği öğrenildi.

"GENÇLERİ BİR TÜRLÜ KAZANAMIYORUZ"

Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde beklentilerine ulaşamamalarını, "Adayın doğruluğu / yanlışlığı", "örgütü ile aday arasındaki uyumsuzluk", "örügütün bazı yerlerde yeteri kadar çalışmaması", "gençlerin partiye yönelmemesi" nedenlerine bağladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, "İstediğimiz sonucu alamadık. Ortada başarı elbette yok. Gençleri bir türlü kazanamıyoruz. Bunun için çalışma yapacağız. Örgütler ile taban ve aday arasında tam ilişki kurulamadı. Bunu başarmamız gerekiyordu. Ancak örgütlerdeki sıkıntı adaya ve halka yansıdı" değerlendirmesi yaptı.

EMİNE ÜLKER TARHAN: BİZ NEYİZ?

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın seçimlere ilişkin kapsamlı bir analiz yaptığı, "Merkezde miyiz, solda mıyız, sağa mı açılıyoruz? Neyiz, bilmeliyiz. Kim olduğumuzu anlatabilmeliyiz. Seçimde yenildik, bu kadar hırsızlığa karşın, tüm kesimlerin karşı çıkışına karşın artı üretemedik. AK Parti seçmeninin yüzde 77'sinin yolsuzluklara inanmadığına yönelik anketler yayınlandı. Sağ böyle düşünüyor ama biz sağa açılmaya çalışıyoruz" dediği öğrenildi. CHP liderinin de "Biz hiç sosyal demokrasiden vazgeçmedik." değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

"GÜNEYDOĞU'DA ÇALIŞMASI GEREKEN VEKİLLER, İZMİR'DEN BAŞKA YERDE ÇALIŞMADI"

Yerel seçimler konuşulurken CHP'nin 300 binlik oy artışını değerlendiren bazı vekillerin, "Güneydoğu'da çalışması gereken milletvekilleri, İzmir'den başka yerde çalışmadı" eleştirisi getirdiği öğrenildi. Gezi olaylarının "yaşam tarzı endişesinden" çıktığını söyleyen vekillerin, "Türkiye'de yaşam tarzına müdahale eleştirileri düşünüldüğünde, Akdeniz'de tek belediye alamadık, olanları kaybettik. Oylar MHP'ye gitti. Demek ki halk, yaşam tarzını MHP'nin koruyacağını düşünüyor. Tüm seçmen artışı ve sürece karşın 300 bin oy artırdık. Bu böyle giderse iki seçim sonra baraj altı kalınır" dediği öğrenildi. Bazı vekillerin seçim sonucunu "hezimet" olarak değerlendirdikleri bildirildi.

"SERT TAVIR ALMADINIZ, ZEKERİYA ÖZ'ÜN NEREDEYSE HEYKELİ DİKİLECEKTİ"

Kadın vekillerden "cemaat ile işbirliği" iddialarını da gündeme getirdiği öğrenildi. Cemaat ile işbirliği iddialarına karşı çıkan Kılıçdaroğlu'na vekillerin, "Cemaat AK Parti ile suç ortağı, 12 yıldır müttefik. Ancak siz ve parti yöneticileri, cemaate karşı sert tavır almadığı için bizim üzerimize yapıştı. Çıkıp, cemaate sert eleştiri getirilseydi, böyle olmazdı. Zekeriya Öz'ün neredeyse heykelini dikecektik. Kaç masumun kanına girdiğini hatırlamıyoruz, sahip çıkacağımız başka hukukçu mu yoktu? Öz'ün kız kardeşinin hakkının peşine dahi düşüldü." eleştirisinde bulundukları belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Emine Ülker Tarhan Kemal Kılıçdaroğlu Sakine Öz Politika Haberler

500

Yorumlar (7)

ORHAN ÖZTÜRKorhanozturk023@hotmail.com:

ALLAHTAN KILIÇDAROĞLU GİBİ BİR MUHALİF LİDER VAR YOKSA NE YAPARDIK NEYE GÜLERDİK. ALLAH SENİ CHP NİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN KEMAL BEY. SAYENDE AKP OYLARINI ARTTIRIYOR

19
1
yanıtYanıtla
HEEEEmahmutkurt26@hotmail.com:

Bu chp ye oy verenlerin hiç yüzü gülmez.paraları vardır ama huzurları yoktur.

19
0
yanıtYanıtla
zafersenergundogar@mynet.com:

esas fırçayı 30 martta halktan yedi akıllanmadı ke-malllll

16
3
yanıtYanıtla
baba alibabaali023@hotmail.com:

HARFIYEN BU BAYANLAR DOĞRU DEMİŞ ZEKERIYA ÖZ ERGENEKON DAVASINDA ÇOK KÖTUYDU DIYEN KILIÇOĞLU DEĞİLMİ SORUN NEDİR VATANDAŞ OLARAK DIYEYIM CHP ASLA SOL PARTİ DEĞİL TOPLAMA BİR OYU KIM VERIRSE O TARAFA KAYIYOR ORTANIN SAĞINA DOĞRU GIDIYOR BURDA CEMAATİNDE OYU VAR ONUDA BILINIZ

14
1
yanıtYanıtla
trakyatrakya-trakya@hotmail.com:

kendi memleketinde kaybeden lider başarısız lider demektir. hep kaybeder ezberlemiş iki nutuk meydanlarda hep aynı nutuk atıyor. hiç geleceğin hedefini ve ilerdeki yıllarda ne yapacak icraatlarını halka anlatamıyor.çünkü bunlarda icraat yok halkta yemez hep aynı nıtukları çek git mali saymanlık yap

13
1
yanıtYanıtla
ufukufuk@hotmail.com:

Sen bos ve nahos birisin maalesef sayin müdür, senin ne fikrin nede zikrin makbul degil, netice olarak chp nin bu hale gelmesi, ülkedeki kaos ortami, gezi olaylarindaki bütün zarar ve ölümlerin müsebbibi durumdasin, daha millet seni ne dinlesinki, chp ye asil ve ülkesini seven bir vatan evladi sarttir...

1
1
yanıtYanıtla
chp bitti benim icinkemal@hotmail.com:

Lütfen bu resmi cocuklariniz görmesin ömür boyu dengesi bozulur cocugun, bir kötünün yedi köye zarari oldugunu duymustuk ama bir tehlikeli cahilin bir ülkeye zazari oldugunu müdür isbatladi

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title