Haberler

İzmir'deki yerel yönetimlerin kadın politikaları ve eşitlik çalışmaları değerlendirildi

Güncelleme:

İzmir'deki belediyelerin 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' çalışmaları, Eşit Yaşam Derneği'nin düzenlediği toplantıda değerlendirildi. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonları ve Eşitlik Birimleri Çalışma Komiteleri, yeni dönem çalışmalarına yönelik öneri ve görüşlerini paylaştı.

İzmir'deki yerel yönetimlerin, kadın politikaları ve kadın-erkek eşitliği alanında yaptıkları çalışmalar Balçova'da masaya yatırıldı.

Eşit Yaşam Derneği, bir süredir İzmirli belediyelerin kadın politikaları ve kadın-erkek eşitliği alanında yaptıkları çalışmalar hakkında çalışma yürütüyor. Bu konuda çeşitli toplantılar düzenlenirken, son toplantı Balçova Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Kentteki belediyelerin kadın meclis üyeleri ve kadın-erkek eşitliği komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, bu dönem yapılan çalışmalar ile yeni dönem çalışmalarına yönelik öneri ve görüşler dile getirildi. Yine İzmir Kent Konseyinin kadın meclisi ile çeşitli ilçelerin kent konseyi kadın meclisi başkanları da, toplantıya katılarak görüşlerini ifade etti.

Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık, İzmir belediyelerinin kadınlara yönelik hizmetlerindeki durumunu, stratejik planlar ve kadın istihdamına katkıları gibi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Balçovalı her kadın artık bir erkekle her alanda eşit olduğunun bilincinde"

Toplantının ev sahipliğini yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da, ilçede kadınların; ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda güçlenmesini sağlayacak hizmetleri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Balçovalı kadınların her alanda söz sahibi olmak için mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Çalkaya, "Balçovalı kadınlar bu konuda kendilerini ispat etti. Biz bu nedenle ilçemizin bir kadın şehri olduğunu ifade ediyoruz. Balçovalı her kadın, artık bir erkekle her alanda eşit olduğunun bilincinde. Biz de yerel yönetim olarak bu eşitliğin gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İzmir Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title