Haberler

İYİ Parti, Suriye ve Irak tezkerelerine "Evet" deme kararı aldı

Güncelleme:

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Irak-Suriye tezkeresine "evet" diyeceklerini duyurdu. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu, partisinin grup toplantısında tezkereye "hayır" diyeceklerini ifade etmişti.

İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Suriye ve Irak da dahil TBMM'ye sunulan tezkerelere "evet" diyeceklerini açıkladı.

"'EVET' DİYECEĞİZ"

İYİ Partili Usta, Meclis kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadele için "Irak ve Suriye tezkerelerine İYİ Parti grubu olarak 'evet' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına yönelik tezkereye ilişkin, "Ben ve bütün CHP'liler, bütün vatanseverler, ülkesini ve bayrağını sevenler, bir tek yabancı askerin Türk topraklarına postallarının değmesini asla istemiyoruz. Bana soruyorlar, 'tezkereye niye hayır diyeceksin?' diye. Yabancı asker istiyorsan 'evet' diyeceksin, milliyetçiyim diyorsan sen de 'hayır' diyeceksin." demişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Erhan Usta İYİ Parti Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title