Haberler

İstifa Etmeli

Aytaç Durak ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncel Arasındaki Rüşvet ve Rant Tartışmasına Bahçeli Müdahale Etti.

MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve belediye meclis üyesi Mustafa Tuncel arasındaki rüşvet ve rant tartışmasına MHP Lideri Devlet Bahçeli müdahale etti.

Bahçeli, “Şahısların birbirleri hakkında isnat ettikleri suçlar, MHP’nin asla kabul edemeyeceği ve göz yummayacağı ahlaki alanlardır. Disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyesi partimizden istifa etmelidir” dedi.

ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dinlettiği rüşvet kaseti sonrası artan rüşvet ve rant tartışmalarında MHP’li Başkan Aytaç Durak’ı hedef alan eski başkan vekili MHP’li Mustafa Tuncel arasındaki tartışmalar, yeni boyut kazandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ‘konu ahlaki’ diyerek hem Aytaç Durak, hem de partili meclis üyesi Mustafa Tuncel’i MHP’den istifaya çağırması yoksa disipline sevk edileceğini açıklaması kentte şok etkisi yarattı. Cumhuriyet Başsavcılığı son gelişmelerle ilgili inceleme başlatırken; Vali İlhan Atış da 3 müfettişin belediyede çalışmalarına başladığını söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan da aynı konuda savcıları göreve çağırdı.

Olay rüşvet kasetiyle başladı

Adana’daki olaylar zinciri, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın, akaryakıt istasyonu yapılmak istenen bir arsa ile ilgili imar değişikliği için bazı meclis üyelerinin 260 bin dolar rüşvet pazarlığı yaptığı iddia edilen ses kasetini, Meclis toplantısında dinletmesiyle başladı. Hemen ardından bugüne kadar Durak’ın 20 yıldır sağ kolu olarak bilinen, gittiği her partiye beraber götürdüğü, mecliste başkan vekilliğini emanet ettiği partilisi, meclis üyesi Mustafa Tuncel’den “Bugüne kadar belediyede yapılmış yasa dışı ne kadar imar değişikliği varsa mimarı Durak’tır” çıkışı geldi. Tuncel, 21 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Durak’ın servetinin 2 milyar dolar olduğunu iddia edip, “Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz” dedi. Durak bu suçlamayı “Servetim 40 milyon doların biraz üzerinde olabilir. Eşim zengin kızıysa ben ne yapabilirim” sözleriyle yalanladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin Grup toplantısındaki konuşmasında konuya değinirken, “Bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyesi partimizden istifa etmelidir” diye konuştu. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

m Seçimin ardından geçen bir yıldan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı ile yakın çalışma arkadaşları arasında birbirlerini yolsuzluk yapmakla suçlayan ağır iddialara varan bir tartışma başlamıştır. Çok uzun yıllardan beri Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde beraber görev yapan bu şahısların birbirleri hakkında isnat ettikleri suçlar, MHP’nin asla kabul edemeyeceği ve göz yummayacağı ahlaki alanlardır. Ahlaki konularda zafiyet gösterenlerin MHP’de barınmaları ve sığınmaları söz konusu olmamıştır.

İddialarla ilgili olarak MHP, gerçeklerin ortaya çıkarılması için muhakkik (soruşturan) heyet kurmuştur. Şahısların birbirleri hakkındaki iddiaları bir suç duyurusu olarak kabul edilmeli ve Adana Cumhuriyet Savcılığı adli tahkikat süreci başlatmalı, İçişleri Bakanlığı gerekli gördüğü bütün hukuki ve idari süreçleri harekete geçirmeli, konu bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır.

Bahçeli, görüşme talebini reddetti

Bu arada Bahçeli, kendisiyle görüşmeden partiden istifa etmeyeceğini açıklayan Durak’ın görüşme isteğini kabul etmedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım ise Durak’ın Bahçeli ile görüşme talebinde bulunmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Bir televizyon programına katılmak için İstanbul’a gitti. Fiziken bile genel başkan ile görüşmesi mümkün değil. Bu yaşanan sürecin arkasında AKP’li bir vekilin çalışmaları bulunuyor. Durak üzerinden partiyi yıpratmaya çalışıyorlar. Biz de Durak’a gereğini yapmasını söyledik ve ‘Peki’ dedi.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title