Haberler

Süleyman Soylu dönemi sona erdi! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni İçişleri Bakanı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kabine'de Süleyman Soylu sürprizi yaşandı. 2016'dan bu yana İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Süleyman Soylu, yeni Kabine'de yer almadı. Soylu'nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak atandı. Sosyal medyadan açıklama yapan Yerlikaya, "Sayın Cumhurbaşkanımıza tensip ve takdirleri için şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen yeni Kabine'yi açıkladı. Eski Kabine'den sadece iki isim yeni Bakanlar Kurulu'nda da görevlerine devam ederken, birçok sürpriz yaşandı.

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA

Açıklanan Kabine'de değişen bakanlardan birisi de Süleyman Soylu oldu. 2016 yılından bu yana İçişleri Bakanı olarak görev yapan Süleyman Soylu, yeni Kabine'de yer almadı. Soylu'nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak atandı.

Süleyman Soylu dönemi sona erdi! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni İçişleri Bakanı oldu

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından Twitter hesabından paylaşım yaptı. Yerlikaya şunları söyledi: "26 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığım #İstanbul'umuza 4 yıl 8 ay hizmet etme şerefine nail oldum. Bu akşam Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek tensipleriyle İçişleri Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza tensip ve takdirleri için şükranlarımı arz ediyorum."

Süleyman Soylu dönemi sona erdi! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni İçişleri Bakanı oldu

ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

İkinci turu 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından kurulan kabinede İçişleri Bakanı olan Yerlikaya, 11 Ekim 1968'de Konya'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamlayan Yerlikaya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu.

1990'da kaymakam adayı olan Yerlikaya, Kayseri'nin Felahiye Şanlıurfa'nın Hilvan ve Yozgat'ın Sarıkaya ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine 2003'te, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine 2004'te atanan Yerlikaya, 2007-2018'de Şırnak, Ağrı, Tekirdağ ve Gaziantep Valisi olarak görev yaptı.

İstanbul Valiliği'ne 26 Ekim 2018'de atanan Yerlikaya, evli ve 4 çocuk babası.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ali Yerlikaya İstanbul Kabine Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

ÖzOf:

Bizler seni unutmayacağız bu ülke için gelmiş geçmiş en iyi terörle mücadelesini veren Adam..

8
12
yanıtYanıtla
ÖzOf:

Bizler seni unutmayacağız bu ülke için gelmiş geçmiş en iyi terörle mücadele eden Adamsın.

7
9
yanıtYanıtla
İbrahim Tekin:

Sen yapacağını yaptın bugüne kadar Süleyman ağabey şimdi başkaları kendini göstersin.

3
7
yanıtYanıtla
Ahmet :

Suleyman soylu citayi cok yükseltti yeni bakan bunun altinda ezilmez umarım

4
6
yanıtYanıtla
Volkan Öztürk:

vay be gözlerim doldu nerde süleyman soylu :D

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title