Haberler

DEM Parti İstanbul'da seçime girebilecek mi? İl Seçim Kurulu tartışmalara son noktayı koydu

Güncelleme:

DEM Parti'nin İBB adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin yer aldığı aday listesinin, İl Seçim Kurulu'na geç teslim edildiği için kabul edilmediği iddia edildi. DEM Parti'den konuyla ilgili peş peşe açıklamalar gelirken, DEM'in İstanbul'da seçimlere giremeyeceği tartışılmaya başlandı. Tartışmalara son noktayı ise İl Seçim Kurulu koydu. Başvurunun saat 16.55'te yapıldığını ve 17.14 incelemenin tamamlandığını belirten Seçim Kurulu, DEM Parti'nin İstanbul'da seçimlere gireceğini ifade etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Dem Parti'nin geç başvuruda bulunduğu için İstanbul İl Seçim Kurulu'nun aday listesini kabul etmediği ifade ediliyor. Dem Parti'den yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'ndadır." denildi. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Yolda bir kez olduğundan dolayı gecikme oldu, 17.00'a 5 kala başvuru yapıldı ama seçim kurulu başkanı kabul etmedi" ise açıklamasında bulundu. DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ise, " 1 dakikalık bir zamanla geç geliyorlar. Ama evraklar veriliyor, kayda evraklar da giriliyor. Sadece bazı evraklarda eksiklik olduğunu dillendiriyor, yetki belgesi ile ilgili bir sorun oluşuyor" dedi. Tartışmalara son noktayı ise İl Seçim Kurulu noktayı koyarak, DEM Parti'nin İstanbul'da seçime gireceğini belirtti.

LİSTENİN TESLİMİNDE "GEÇ KALINDI" İDDİASI

YSK'nın siyasi partilere yerel seçim aday listelerini sunmaları için verdiği süre bugün 17.00'de sona erdi. DEM Parti'nin İstanbul'a ilişkin başvurularını saat 17.00 sonrasında yaptığı ve geç başvuruda bulunduğu gerekçesiyle İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından sunulan aday listelerinin kabul edilmediği iddiası ise siyaset kulislerini hareketlendirdi.

İstanbul için aday başvurusunu yetiştiremediler mi? DEM Parti'den ilk açıklama

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

DEM Parti'den yapılan açıklamada ise söz konusu iddialar yalanlanarak, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'ndadır." ifadelerine yer verildi.

İstanbul için aday başvurusunu yetiştiremediler mi? DEM Parti'den ilk açıklama

PARTİ SÖZCÜSÜ: BAŞVURUMUZU YAPTIK, SORUN YOK

İddialar sonrası DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da iddiaları yalanlayarak, "Başvurumuzu yaptık, sorun yok." açıklamasını yaptı.

İstanbul için aday başvurusunu yetiştiremediler mi? DEM Parti'den ilk açıklamaDEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan

SEZAİ TEMELLİ: 17.00'A 5 KALA BAŞVURU YAPTIK, SEÇİM KURULU BAŞKANI KABUL ETMEDİ

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Yolda bir kez olduğundan dolayı gecikme oldu, 17.00'a 5 kala başvuru yapıldı ama seçim kurulu başkanı kabul etmedi" açıklamasında bulundu.

CELAL FIRAT: 1 DAKİKALIK GECİKME OLDU

DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ise, "Bizim yetkili arkadaşlar YSK'ya gidiyorlar, evrakları teslim ettiklerinde bazı evrakların eksik olduğunu dillendiriyorlar. Bunlar evrakları tamamlamaya gidip geri geldiklerinde 1 dakikalık bir zamanla geç geliyorlar. Ama evraklar veriliyor, kayda evraklar da giriliyor. Sadece bazı evraklarda eksiklik olduğunu dillendiriyor, yetki belgesi ile ilgili bir sorun oluşuyor" dedi.

İL SEÇİM KURULU TARTIŞMALARA NOKTAYI KOYDU, DEM PARTİ İSTANBUL'DA SEÇİME GİRİYOR

İstanbul İl Seçim Kurulu, DEM Parti'ye İstanbul'da seçimlere girebileceğine dair tutanağı teslim etti. Tutanakta başvurunun 16.55'te yapıldığı, 17.14'te incelemenin tamamlandığı açıklandı.

İstanbul için aday başvurusunu yetiştiremediler mi? DEM Parti'den çelişkili açıklamalar

İstanbul için aday başvurusunu yetiştiremediler mi? DEM Parti'den çelişkili açıklamalar

DEM PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYLARI

DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylarını, Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ve eski İzmir Milletvekili Murat Çepni olarak belirlemişti. Eşbaşkanlık sistemi uygulayan DEM Parti'nin seçim pusulasında yer alan adayı ise Meral Danış Beştaş olacak.

İstanbul için aday başvurusunu yetiştiremediler mi? DEM Parti'den ilk açıklamaMurat Çepni

İstanbul için aday başvurusunu yetiştiremediler mi? DEM Parti'den ilk açıklamaMeral Danış Beştaş

Kaynak: Haberler.com / Politika

Meral Danış Beştaş Murat Çepni DEM Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba?
500

Yorumlar (45)

Ayşegül Öztabak:

Bu yada buna benzer bir şey yapacakları . Yada son anda aday çekecekleri veyahut aday başvuru yapsalar bile yine başvurudan sonra adaylarını geri çekecekleri belliydi. Sadece kendilerini zeki zanneden uyanikgiller. KURUM VE ALTİNOK GELİYOR GÜMBÜR GÜMBÜR

349
283
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

hahha, sana göre gümbür gümbür çünkü tokmak sende davulu kendine göre çalıyorsun:))

yanıt85
yanıt80
Sezgin Sezgin:

Altınok 14 puan fark yiyor... Darmadağın oldu akp Ankara'da şimdiden..

yanıt74
yanıt80
Beyaz:

Deli

yanıt3
yanıt2
ekrem celebi :

eskı akp ve emeklıyım ıstanbulda oyum ımamogluna

189
320
yanıtYanıtla
Beyzade Onur:

Aslın o

yanıt76
yanıt19
Perwer:

CHP ile dem parti arasındaki adaylık tiyatrosunun son perdesi bugün sahnelendi. Sonucunu bekleyip göreceğiz

281
97
yanıtYanıtla
B H:

İmzamı atarım

yanıt86
yanıt28
Lütfi Erdonmez:

Fatih erbakan dürüst insan halkını korumak için her şeyi yapıyor geleceğin saygın lideri olacak bu benim naçizane tahminim.Benim oyum bu seçimlerden sonra sayın erbakana olacak ,bu belediye seçimlerinde oyum İmamoğlu ve ve yavaşa

77
225
yanıtYanıtla
Ismail Mutlu:

Pardon da iki ayrı şehirde nasıl oy kullanıcan… spekülatif yapmayalım lütfen

yanıt155
yanıt17
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title