Haberler

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a verilecek karşılık konusunda karar veremedi

Güncelleme:

İran'ın İsrail'e düzenlediği İHA ve füze saldırısının ardından İsrail Savaş Kabinesi, verilecek karşılık konusunda karar vermek üzere toplandı. Toplantı sona ererken Kabine'nin İran'a karşılık verilmesi konusunda kararlı olduğu ancak zamanlama ve kapsam konusunda karara varılamadığı öğrenildi. Toplantıdan önce açıklamalarda bulunan Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, "Bölgesel koalisyon kuracağız. İran'a bizim için doğru tarih ve zamanda bunun bedelini ödeteceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından İsrail Savaş Kabinesi bir araya geldi. İsrail basının toplantıya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Savaş Kabinesi toplantısının İran'a verilecek karşılık konusunda karara varamadan sona erdiği aktarıldı.

İRAN'A VERİLECEK KARŞILIĞIN ZAMANLAMA VE KAPSAMI KONUSUNDA KARARSIZLIK VAR

Savaş Kabinesi'nin İran'a karşılık verilmesi konusunda kararlı olduğu ifade edilen haberlerde, Savaş Kabinesi'nin zamanlama ve kapsam konusunda henüz bir karara varamadığı belirtildi. Haberde ayrıca İsrail ordusunun İran'a verilecek karşılık konusunda ek seçenekler üretmesi için görevlendirildiği ifade edildi.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a verilecek karşılık konusunda karar veremedi

NETANYAHU, "REFAH SALDIRISINI ERTELEDİ" İDDİASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırısını ertelediği öne sürüldü. İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberde, geçen hafta Refah'a kara saldırısı için "tarihin belli olduğunu" söyleyen Netanyahu'nun bu adımı "ertelediği" iddiasına yer verildi.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karar veremedi

Haberde, Netanyahu'nun Refah'a kara saldırısını neden veya ne zamana kadar ertelediğine ilişkin ise bilgi verilmedi. Netanyahu, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı için "tarihin belirlendiğini" söylemişti.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karar veremedi

"İRAN'A DOĞRU ZAMANDA BUNUN BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ"

Toplantıdan önce açıklamalarda bulunan Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz İsrail'e yönelik tehditler savurdu. Gantz, "Bölgesel koalisyon kuracağız. İran'a bizim için doğru tarih ve zamanda bunun bedelini ödeteceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karar veremedi

NE OLDU?

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karar veremedi

İRAN'DAN İSRAİL'E İHA VE FÜZE SALDIRISI

İran dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İsrail İran Savunma Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Mücahit Kılıç:

Kurtlar vadisi pusu 147.bölüm 41.dakika.

49
14
yanıtYanıtla
Hakan:

Akp 21 yıl sıfır icraat. Önce o filmi izle.

yanıt67
yanıt94
Kara Murat:

hakan Karabağ deden mi geri aldı. 30 senelik utançtan kurtardılar bizi.

yanıt21
yanıt10
Sefa:

Hakan 21 yılı sorgulamak için merhamet beyin izan lazım. sende yok. Aç ülkenin 21 yıl önceki durumuyla şimdiki ni kıyasla. +son 50 yılıyla kıyasla. bu memlekete neden bi şey yapılmamış onu sorgula. zor bi şey olacak senin için ama dene.

yanıt1
yanıt4
İsa Bilge:

dün savaş çıktı diye uyku girmedi gözüme, sabah bir uyandım şaka yaptık demedikleri kaldi

55
3
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Korona oyununun farklı versiyonu

27
8
yanıtYanıtla
Mehmet Mutlu:

karşılık verse ortalık iyice karışacak.

26
6
yanıtYanıtla
Ayhan Yavuz:

organize işler

26
2
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Hiç bir halt yapamazlar amerikanın seçimlerini beklemek zorundalar.

25
2
yanıtYanıtla
Mehmet Tuylu:

Karşılık verecekse bile söylemezler, İran gibi biz size saldıracağız demezler.Tiyatro oynamazlar.

18
5
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title