Haberler

İsrail'in 66. Kuruluş Yılı Kutlamaları

İsrail Cumhurbaşkanı Peres: “Siz dünyanın dört bir köşesine sürgün edilmiş ve tekrar bir araya gelmiş bir ulusun çocuklarısınız. Ortadoğu’da birçok ülke çöktü ve siz hala peygamberinizin dilini konuşuyorsunuz"

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "Siz dünyanın dört bir köşesine sürgün edilmiş ve tekrar biraraya gelmiş bir ulusun çocuklarısınız. Ortadoğu'da birçok ülke çöktü ve siz hala peygamberinizin dilini konuşuyorsunuz" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres Cumhurbaşkanlığı köşkünün bahçesinde, İsrail'in 66. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törende İsrail ordusunun 120 askerini kabul etti.

Tören sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz da hazır bulundu. Törende askerlerin söylediği "Cumhurbaşkanıyla bağımsızlık günü" şarkısına Peres de eşlik etti.

Bu sırada İsrail jetleri devletin zirvesini selamlamak için köşkün üzerinde alçak uçuş yaptı. Jetler İsrail'in güneyinden, kuzeyine kadar tüm ülke üzerinde uçtuktan sonra Beerşeva (Bi'rus-Seba) askeri üssüne döndü.

Törende konuşan Şimon Peres, İsrail askerlerine hitaben "Sizlerle gurur duyuyorum" diyerek şöyle devam etti:

"Siz dünyanın dört bir köşesine sürgün edilmiş ve tekrar bir araya gelmiş bir ulusun çocuklarısınız. Ortadoğu'da birçok ülke çöktü ve siz hala peygamberinizin dilinizi konuşuyorsunuz. İsrail hareketten çok bir sıçramadır. İsrail rutinleri kıran ama mirasını koruyan ani bir sürprizdir."

Başbakan Netanyahu da törende, "İsrail'in başbakanı olmaktan hep gurur duydum ama özellikle bugün. Seçkin askerler havada, denizde, karada İsrail devletini koruyorlar. Göreve gönderdiğimiz zaman size güvenebileceğimizi biliyorum. Sizlere ve sizleri büyütüp eğiten ailelerinize İsrail halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Kudüs

Kaynak: AA / Politika

Şimon Peres İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title